Korps: Friesland, plaats: Fryslân 10-03-2003
Politieberichten van 10/03 (07.00 uur) t/m 10/03 (13.00 uur)

Sneek: verdachten bromfietsdiefstal aangehouden Zaterdag werden omstreeks 02.35 uur drie verdachten aangehouden aan de N354 op verdenking van diefstal van een bromfiets. De verdachten, een 23- jarige inwoner van Bakhuizen en twee inwoners van Koudum van 19 en 20 jaar, werden op het bureau verhoord. Eerder die nacht waren surveillerende politieagenten in de Kleine Kerkstraat aangesproken door een 19- jarige inwoner van Sneek, die melding maakte van zijn gestolen bromfiets. De eigenaar vertelde getuige te zijn geweest van de diefstal en was de verdachte te voet gevolgd. Tevens dat de verdachte contact had met andere verdachten in een bestelbus toen de verdachte wegreed op de gestolen bromfiets. Onderweg naar een andere melding zagen de agenten de eerder beschreven bestelbus met drie personen en een bromfiets. De verdachten wilden wegrijden toen de agenten de verdachten wilden controleren maar de agenten konden dat voorkomen. De verdachten bleken in het bezit te zijn van de gestolen bromfiets waar eerder melding van was gemaakt door de eigenaar. De verdachten werden voor verhoor overgebracht naar het bureau te Leeuwarden. De bromfiets ging de volgende dag terug naar de rechtmatige eigenaar.

Gauw: getuigenoproep
Tussen 10.15 uur en 11.00 uur werd op de parkeerplaats bij de kruising Mardyk en de Griene Dyk een auto bekrast met een scherp voorwerp. Er zat een groot aantal krassen op de gehele auto. Een 48-jarige vrouw uit Boazum deed aangifte. De politie komt graag in contact met getuigen die de vernieling hebben gezien of meer weten over de vernieling via telefoonnummer 0900-8844

Heerenveen: aanrijding met letsel
Maandag rond 08.45 uur raakte aan de Leeuwarderstraatweg een automobilist gewond bij een aanrijding. Het slachtoffer, een 44-jarige inwoner van Gorredijk, had nekklachten. Hij werd voor controle naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht. De automobilist reed in de richting van de Haskerdijken. Hij zag een stilstaande auto die bestuurd werd door een 35-jarige Leeuwarder die linksaf wilde slaan, over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding. Even later zag een 25-jarige automobilist uit Appelscha deze aanrijding te laat en reed daardoor achterop de stilstaande voertuigen.

Buitenpost: verdachte bekent handel verdovende middelen Afgelopen week werd een verdachte aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. De man, een 20- jarige inwoner van Surhuisterveen, bekende tijdens een verhoor dat hij zich vanaf de zomerperiode 2002 schuldig had gemaakt aan handel in speed en XTC. Uit eerder onderzoek was gebleken dat de afnemers van de verdovende middelen op hun beurt de middelen ook weer verkochten. De verdachte werd in afwachting van de rechtszaak in vrijheid gesteld.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 10-03-2003 '
Lees ook