Korps: Friesland, plaats: Fryslân 21-02-2003
Politieberichten van 22/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Sint Annaparochie: hennepkwekerij
Donderdag tussen 10.00 en 15.00 uur werd in de gemeente Het Bildt bij een vijftal woningen een onderzoek ingesteld naar de aanwezigheid van een hennepkwekerij. In Sint Jacobiparochie werd in een schuur achter de woning een hennepkwekerij aangetroffen. In deze schuur stonden ongeveer 80 planten. De planten werden met de bijbehorende apparatuur in beslag genomen. Tegen de 41-jarige bewoner werd proces-verbaal opgemaakt. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Zwaagwesteinde: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 21.25 uur vond op de Rozenstraat ter hoogte van de afslag naar het caravancentrum een aanrijding plaats tussen een bestelauto en een bromscooter. De bestuurder van de bestelauto wilde afslaan en verleende geen vrije doorgang aan de bromscooter, die bestuurd werd door een 16-jarige inwoner van Zwaagwesteinde, die uit tegenovergestelde richting naderde. De bromfietsbestuurder raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum en kon na behandeling weer naar huis. De bestuurder van de bestelauto zou volgens omstanders dronken zijn en was er te voet vandoor gegaan. Hij had de auto op de plaats van de aanrijding achtergelaten. Op de Noorderstationstraat werd de bestuurder aangetroffen, die bij het zien van de politieauto er weer vandoor ging. Na een korte achtervolging te voet werd de man, een 48-jarige inwoner van Zwaagwesteinde, aangehouden. De verdachte, die zich bij zijn aanhouding verzette, werd geboeid overgebracht naar het bureau. De bestuurder was in kennelijke staat van dronkenschap en daarom werd afgezien van een blaastest en bloedproef Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en zijn auto werd in beslag genomen.

Eastermar: aanrijding met gewonde
Vrijdag omstreeks 10.30 uur vond op de Sumarderwei een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurster van een personenauto, een 19-jarige inwoonster van Harkema, verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en kwam in de sloot naast de weg tot stilstand. De bestuurster kon op eigen gelegenheid uit de auto komen en werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. (verwondingen) aan het gezicht). De auto werd weggesleept.

Elsloo: inbraak auto
Vrijdag tussen 09.45 en 11.50 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan Canada. Het slot van de auto werd geforceerd. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 42-jarige inwoner van Donkerbroek, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Zoekwoorden:

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 21-02-2003 '
Lees ook