Korps: Groningen, plaats: Diverse 5-03-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 5 maart 2003

Dagelijkse berichten

Delfzijl: jongen gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval aan het Pilsumerwad in Delfzijl is dinsdagmiddag een 15-jarige jongen gewond geraakt. De jongen reed op een snorfiets en botste frontaal op een hem tegemoetkomende auto, bestuurd door een 29-jarige vrouw uit Spijk. De knaap kwam te vallen en liep hoofd- en beenletsel op. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden op een snorfiets beneden de leeftijd van 16-jaar en het niet in bezit hebben van een bromfietscertificaat. De snorfiets waar de jongen op reed, eigendom van een familielid, liep zware schade op.

Siddeburen: asielzoeker aangehouden
De politie heeft dinsdagmiddag in het asielzoekerscentrum in Siddeburen een 37-jarige man uit Rusland aangehouden. De man, die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde en werd aangesproken op zijn gedrag, bedreigde een AZC medewerker en gooide een minderjarige medebewoonster tegen de grond. De Rus is meegenomen naar het politiebureau en ter ontnuchtering ingesloten. Hij wordt nader gehoord.

Spijk: auto in sloot
Een 25-jarige automobilist uit Spijk is dinsdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Hogelandsterweg in Spijk. De man kwam uit de richting van Roodeschool en raakte met zijn auto in de rechterberm toen hij zijn met zijn mobiele telefoon wilde bellen. Hij kreeg de auto aanvankelijk weer op de weg maar verloor de macht over het stuur en belandde met de wagen in een links van de weg gelegen sloot. Het slachtoffer wist zelf uit de auto te komen en is met lichte verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto raakte zwaar beschadigd en is door een berger uit de sloot getakeld.

Leek: inbrekers aangehouden
Aan de Noorderweg in Tolbert heeft de politie dinsdagnacht een 34-jarige man en een 41-jarige man, uit Groningen, respectievelijk Grijpskerk aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen beide mannen met gedoofde lichten wegrijden in een bestelbusje bij een bedrijf op het industrieterrein Leeksterhout. De agenten volgende het busje en zagen dat de inzittenden iets uit de wagen gooiden. Later bleek dit om een laptop computer te gaan. Het busje kon tot stoppen worden gedwongen en beide inzittenden werden aangehouden. Ze bleken bij onderzoek te hebben ingebroken bij een computerbedrijf aan het Van der Waalspark in Leek. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Marum: minderjarige asielzoeker aangehouden
In het asielzoekerscentrum aan de Haarsterree in Marum heeft de politie dinsdagmiddag een 17-jarige jongen uit Angola aangehouden. De jongen vernielde met een honkbalknuppel een viertal ruiten na een conflict met een medewerker van het AZC. Hij werd meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor vernieling.

Marum: gordelcontrole
Op de Noorderringweg in Marum heeft de politie dinsdagmiddag een kort controle gehouden op het dragen van autogordels. Er werden 25 autos gecontroleerd. Eén persoon kreeg een boete van 40 euro voor het niet dragen van de gordel.

Groningen: veelpleger voor winkeldiefstal aangehouden De politie heeft dinsdagmiddag in een supermarkt aan de Rijksweg een 41-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. De Stadjer had kort daarvoor meerdere bladen uit de betreffende winkel weggenomen. Bij het passeren van de kassa werd hij door het beveiligingspersoneel aangesproken. De winkeldief werd vervolgens overgedragen aan de politie. De agenten troffen bij de verdachte nog meer gestolen goederen aan. De winkeldief bleek een zogenoemde veelpleger te zijn. Hij werd daarom ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Haren: asielzoeker aangehouden voor mishandeling In het asielzoekerscentrum in Haren heeft de politie dinsdagmiddag een 22-jarige man uit Angola aangehouden voor mishandeling. De Angolees had na een ruzie zijn 28-jarige vrouw meerdere klappen gegeven. De verdachte is ingesloten op het politiebureau. De vrouw had ten gevolge van de klappen meerdere kneuzingen op het lichaam bekomen. De man was tijdens zijn aanhouding behoorlijk onder invloed van alcohol. Hij zal worden gehoord.

Groningen: autodieven aangehouden
De politie heeft dinsdagnacht op een bedrijventerrein aan de Bornholmstraat twee autodieven aangehouden. Politieagenten zagen na een melding van een diefstal personenauto het gestolen voertuig op de Osloweg rijden. Na een korte achtervolging reden de autodieven het betreffende bedrijventerrein op. De verdachten, in de leeftijd van 39 en 48 jaar, beiden uit Groningen, konden na enig speurwerk onder een stellage en achter containers worden aangehouden. De autodieven zijn ingesloten. Het gestolen voertuig is afgesleept. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 05-03-2003 '
Lees ook