Korps: Groningen, plaats: Diverse 17-02-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 17 februari 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: automobilist zonder rijbewijs
Een 20-jarige automobilist uit Groningen werd zondagavond op een parkeerterrein aan de Prinsenstraat aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding. De man had bij het openen van zijn autoportier in de Steentilstraat lichte schade veroorzaakt aan een passerende automobilist uit Bedum. Beide reden naar een parkeerterrein om een en ander te regelen. Toen de 20-jarige Stadjer doorkreeg dat de politie eraan kwam wilde hij wegrijden en raakte daarbij nog een keer de auto van de Bedummer. Hij werd aangehouden. Op het bureau bleek de man geen rijbewijs te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: ijs houdt jongen niet
Door middel van een touw werd zondagmiddag een 14-jarige jongen uit Groningen door omstanders uit een vijver aan de Zonnelaan getrokken. Een vriendje van de jongen vertelde dat hij met zijn fiets op het ijs was gaan rijden en er door zakte. Met onderkoelingsverschijnselen werd de jongen naar het ziekenhuis gebracht waar hij later in de middag weer ontslagen werd.

Groningen: snelheidsovertreder moet nog zitten
Op de Beneluxweg werd zondagmiddag de snelheid van een 34-jarige automobilist uit Godlinze gemeten. Hij reed 99 km per uur daar waar 70 is toegestaan. Bij nadere controle bleek de man te rijden terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft. Verder stond er nog een vonnis van 15 dagen hechtenis tegen de Godlinzer open. Hij is aangehouden en overgedragen aan justitie.

Groningen: snelle automobiliste
Op de Beneluxweg werd zondagmiddag de snelheid van een 32-jarige automobiliste uit Zwolle gemeten op 124 km per uur. De limiet ligt op 70 km per uur. De vrouw haar rijbewijs is ingevorderd en een bekeuring uitgeschreven. Op de Plataanlaan werd met de lasergun de snelheid van een 35-jarige automobilist uit Hoogkerk gemeten. De lasergun van de politie gaf aan dat het signaal gestoord werd en bij controle bleek de Hoogkerker een zogenaamd lasershield in zijn auto had. De wagen is voor onderzoek naar het bureau gebracht. De bestuurder krijgt een proces-verbaal.

Groningen: verdovende middelen controle
Bij een controle op verdovende middelen zondagochtend in de Folkingedwarsstraat werd een 24-jarige man uit Groningen aangehouden. De man kwam uit een woning en liep naar een geparkeerde auto toe waaruit een sterke wietlucht kwam. Bij zijn fouillering werd ruim twee gram harddrugs aangetroffen. Hij gaf aanvankelijk een valse naam op aan de agenten. Na verhoor werd de man met processen-verbaal op vrije voeten gesteld.

BERICHTEN REGIO KOMEN ZO DADELIJK

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 17-02-2003 '
Lees ook