Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda(20-3)

Breda, donderdag 20 maart 2003

Politie ontmantelt hennepkwekerijen in Zundert

ZUNDERT: De politie van het team Zundert heeft vanmorgen in een woning en bijbehorende schuur aan de Moersebaan twee hennepkwekerijen met circa 1600 hennepplanten aangetroffen. De politie heeft in het pand een 44-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. De planten zijn vernietigd.

Vanmorgen hebben agenten van het team Zundert in een pand aan de Moersebaan en de daarbij horende schuur twee hennepkwekerijen aangetroffen. Zij waren daar ter plaatse in verband met een (ander) rechercheonderzoek. Op de bovenste etage troffen zij in één van de slaapkamers circa 440 hennepplanten aan onder een TL-verlichting. In de schuur troffen de agenten eveneens een hennepkwekerij aan, waarvan de planten in vier verschillende fases groeiden (van stek tot volgroeide hennepplant). In de schuur stonden circa 1160 planten. De politie heeft in deze schuur ook 34 assimilatielampen, 4 koolstoffilters 8 ventilatoren en 39 transformatoren in beslag genomen. In overleg met de Officier van Justitie is de kwekerij ontmanteld. De planten zijn gedeponeerd in de GFT-kraakwagen van de gemeente. De politie heeft ter plaatse een 44-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. Hij is vanmiddag, met een AU-dagvaarding, vrijgelaten.

Man rijdt in auto met rij-ontzegging

BREDA: De politie heeft gistermiddag omstreeks 14.30 uur op de Oosterhoutsweg te Breda een 39-jarige zwerver aangehouden die in een auto reed terwijl hij een rij-onzegging heeft.

In de auto troffen de agenten een grote hoeveelheid vleeswaren aan die vermoedelijk van winkeldiefstal afkomstig zijn. Het onderzoek naar de herkomst van het vlees loopt nog. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto is in beslag genomen. Hij is gisteravond na verhoor in vrijheid gesteld.

Inbraken in woningen en bouwkeet

BREDA: Gisteravond ontdekten de bewoners van een pand aan de Laan van Mertesem dat in hun woning was ingebroken. Aan de achterzijde was een klepraam verbroken. Uit de woonkamer werd een dvd-speler ontvreemd. Vanuit een slaapkamer is een computer meegenomen.

BREDA: Ook in een woning aan de Valkenierslaan is ingebroken. Men heeft het uitzetijzer van een klepraam geforceerd De inbrekers hebben onder meer een badgeiser, een boor, een decoupeermachine, een gereedschapskist met inhoud, een versterker, een videorecorder en een DVD-speler gestolen.

ETTEN-LEUR: In een woning aan de Stelling is ingebroken. De inbraak is gisteravond omstreeks 19.45 uur door de bewoonster ontdekt. De inbrekers hebben een raam geforceerd in de keuken. De buit bestaat uit een mobiele telefoon, een videocamera en een spaarpot.

BREDA: Bij een inbraak in een keet op een bouwterrein aan de Nieuwe Bredasebaan zijn twee lasapparaten en benodigdheden weggenomen. De lasapparaten waren 7206 euro per stuk waard.

Gestolen auto gebruikt bij snelkraak

KLUNDERT: Afgelopen nacht is te Klundert aan de van Abcoudestraat een personenauto gestolen, merk Opel Astra, kleur zwart en voorzien van het kenteken FF-ZL-60. Deze auto bleek later gebruikt te zijn bij een snelkraak aan de Voorstraat te Klundert. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan van diefstal.

Men is genoemd pand, een drogisterij, binnen gekomen door achteruit met de auto tegen de voorpui te rijden. De eigenaar van het pand werd wakker door de klap en zag twee mannen wegrennen. Uit het pand zijn diverse goederen gestolen zoals parfums en sieraden. Het pand werd zwaar beschadigd. De winkel werd aan een ander verhuurd die aangifte heeft gedaan van de diefstal en de eigenaar heeft aangifte gedaan van vernieling.

Auto vernield door een ruit op het wegdek

LANGEWEG: Is gistermiddag een personenauto gereden over een achterruit, welke op de Rijksweg A 16 lag ter hoogte van Langeweg. Door erover te rijden ontstond er schade aan de auto. Niet bekend hoe die ruit op het wegdek is gekomen.

Bron: Willem van Hooijdonk

Deel: ' Politie ontmantelt hennepkwekerijen in Zundert '
Lees ook