Korps: Brabant-Noord, plaats: `s-Hertogenbosch 14-02-2003 Persberichten district Den Bosch

REGIONAAL COLLEGE STEMT IN MET ONDERTEKENING LANDELIJK KADER POLITIE

Korpsbeheerder Rombouts van de politieregio Brabant-Noord zal morgen zijn handtekening zetten onder het Landelijk Kader Politie. Dat heeft het Regionaal College vandaag tijdens een extra vergadering besloten. Het College vindt de noodzakelijke aandacht voor preventie in het huidige kader niet goed zichtbaar. Rombouts zal dit punt morgen aankaarten. De ondertekening van het convenant met prestatieafspraken tussen politie en ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken voor de periode 2003- 2006 gebeurt morgen in Utrecht. Voor de regio komt een aparte doorvertaling van het kader. Dit regionaal convenant wordt de komende maanden opgesteld in nauw overleg met de districtelijke driehoeken (overleg van burgemeester, justitie en politie). Het Regionaal College vindt het van belang dat ook andere partners uit de veiligheidsketen hierbij worden betrokken, zoals reclassering, jeug- en welzijnswerk en de gezondheidszorg. Vóór 1 juli moet het convenant gereed zijn.

INBREKERS OP HETERDAAD BETRAPT DEN BOSCH

Een 18 en 21 jarige jongen uit Den Bosch zijn op 13 februari 2003 omstreeks 23.50 uur op heterdaad betrapt bij een inbraak in een flat aan De Bokkelaren te Den Bosch. Een oplettende buurtbewoner zag dat de mannen een deur open braken en naar binnen gingen en alarmeerde de politie. Hierop konden de twee verdachten snel worden aangehouden. Ze zijn ingesloten.

AANRIJDING LETSEL DEN BOSCH

Bij een aanrijding op de Rietveldenweg te Den Bosch op 14 februari 2003 omstreeks 12.40 uur is een 16 jarige bromfietser uit Vlijmen gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Den Bosch. Het slachtoffer botste tegen een trekker met oplegger, die bestuurd werd door een 32 jarige vrachtwagenchauffeur uit Visselhovede (D), toen deze rechtsaf wilde draaien.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Den Bosch 14-02-2003 '
Lees ook