Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 14-02-2003 Zesde Politiemonitor Bevolking begonnen

INTOMART ENQUêTEERT 2600 MENSEN VOOR POLITIEMONITOR

De laatste twee weken van februari worden in de politieregio Brabant-Noord 2600 mensen telefonisch benaderd voor een korte enquête. Het onderzoek vindt plaats in het kader van de zesde Landelijke Politiemonitor Bevolking. De Politiemonitor wordt elke twee jaar sinds 1993 gehouden en heeft als doel om de (on)-veiligheidsgevoelens van burgers en hun beleving van de politiezorg te meten. In het hele land worden deze weken tienduizenden mensen telefonisch voor een interview benaderd. De resultaten zijn medio mei bekend.

De enquête wordt uitgevoerd door medewerkers van onderzoeksbureau Intomart. Deze dagen valt na een willekeurige selectie (uit het telefoonboek) bij 2600 mensen in de regio een brief van korpschef Van Hoorn in de bus, waarin de enquête wordt aangekondigd. De enquêtes beginnen op maandag 17 februari en duren tot ongeveer 1 maart. Men mag overigens zelf beslissen of men de Intomartmedewerker te woord staat. De gemiddelde gespreksduur is 20 minuten. De mensen krijgen vragen op het gebied van :


* Zijn er problemen in uw buurt of dorp?


* Bent u zelf onlangs slachtoffer geweest van een misdrijf?

* Heeft u toen aangifte gedaan?


* Voelt u zich wel eens onveilig?


* Heeft u inbraakwerende maatregelen rondom uw woning getroffen?

* Bent u tevreden over het politieoptreden na uw melding of aangifte?

* Bent u bekend met de politiemensen die in uw buurt of dorp werken?
Het is de zesde keer dat de Politiemonitor Bevolking wordt gehouden. De laatste enquête was begin 2001. De uitslag was toen dat de burger zich in deze regio veiliger voelt dan in 1999, en dat het politiekorps Brabant-Noord op veel aspecten beter scoorde dan twee jaar eerder. De regio behoorde ook tot de regio`s waar de aangiftebereidheid het hoogst is. In 2001 voelde 24% van de geinterviewden in deze regio zich wel eens onveilig (landelijk 29%). Het percentage dat zich vaak onveilig voelt was toen 4% (landelijk 5,5%).

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Den Bosch 14-02-2003 '
Lees ook