Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 19-03-2003 Persbericht district Den Bosch

WINKELDIEF AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

De politie heeft een 17-jarige inwoner van Ommen aangehouden inzake winkeldiefstal. Me-dewerkers van een winkel aan het Burgemeester Loeffplein in s-Hertogenbosch betrapte de man toen hij zonder te betalen met een kledingstuk de winkel wilde verlaten. Toen men de man hierop aansprak, gooide hij het kledingstuk weg en rende hij de winkel uit. Winkelper-soneel rende de man achterna en ze konden hem op de Pensmarkt staande houden. Daarop brachten ze hem over naar een ruimte in de winkel om vervolgens te wachten op de gewaar-schuwde politie. De verdachte zag echter kans om een mes te pakken dat in die ruimte lag. Daarmee bedreigde hij de medewerkers van de winkel. De politie heeft de man aangehouden en voor verder onderzoek inverzekeringgesteld.

GESTOLEN AUTO, VERDACHTEN AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

Twee inwoners van Vlijmen, 39 en 18 jaar oud, en een 32 jarige Bossche zijn dinsdagnacht aangehouden. Surveillerende agenten zagen die nacht een auto rijden met drie inzittenden op de Copernicuslaan in s-Hertogenbosch. Op de hoek Copernicuslaan/ Chr. Huijgensweg werd de auto geparkeerd. Toen agenten de auto even later controleerden, zagen ze dat de auto doorverbonden was en dat een ruit van de auto vernield was. De inzittenden waren in-middels weggelopen van de auto. De 18-jarige Vlijmenaar, die was weggelopen in de rich-ting van Van Musschenbroekstraat, kon daar aangehouden worden. Hij gaf aan dat de Bos-sche en de 39-jarige Vlijmenaar ook bij hem in de auto hadden gezeten. Zij konden op basis van het signalement op de Stationspasserelle in s-Hertogenbosch aangehouden worden. Ze zijn alle drie voor verder onderzoek ingesloten. De auto bleek die dag omstreeks 21.00 uur in Vlijmen ontvreemd te zijn.

RIJBEWIJS KWIJT BIJ SNELHEIDSCONTROLE, Heusden

Een 51-jarige Ossenaar heeft dinsdagmiddag bij een snelheidcontrole op de Provincialeweg in Heusden zijn rijbewijs in moeten leveren. De man reed 145 km/u terwijl 80 km/u is toege-staan.

Op diverse plaatsen in Heusden, Drunen en Elshout heeft de politie dinsdagmiddag een ver-keerscontrole gehouden. In totaal werden 69 automobilisten bekeurd voor snelheid (36), het niet dragen van de gordel (31), het voeren van mistlampen (2). Een 62-jarige inwoonster van Vlijmen reed rond in een onverzekerd voertuig. Tevens bleek dat zij nog 96 aan boetes open had staan.

INBREKER AANGEHOUDEN IN BEDRIJF, s-Hertogenbosch

Een 29-jarige Bosschenaar is dinsdagnacht aangehouden in een bedrijf aan de Buitendijk. De politie kreeg een inbraakmelding. Toen ze een onderzoek instelde in het pand troffen ze de verdachte aan. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

HENNEPKWEKERIJEN EN BOTEN, s-Hertogenbosch

De politie heeft dinsdag aan de Graaf Solmsweg in s-Hertogenbosch een speedboot en een vissersboot en een buitenboordmotor inbeslaggenomen. Het vermoeden bestaat dat deze van diefstal afkomstig zijn. In een op het terrein aan de Graaf Solmsweg gelegen zeecontainer en in een aanhangwagen trof de politie tevens twee hennepkwekerijen aan. In totaal werden 455 planten aangetroffen. De planten alsmede de apparatuur zijn inbeslag genomen. De stroom werd vermoedelijk illegaal afgetapt. De bewoner, een 48-jarige Bosschenaar, en twee andere Bosschenaren 39, en 19 jaar oud, zijn als verdachten gehoord. De politie onderzoekt de zaak.

HENNEPKWEKERIJ, s-Hertogenbosch

De politie heeft woensdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen in een pand aan het Vo-gelplein in s-Hertogenbosch. In totaal zijn ruim 500 volwassen planten en 290 kleine plant-jes aangetroffen. Tevens vond de politie een speciale droogruimte voor het drogen van hen-nep. De planten en lampen zijn in beslaggenomen.

Deel: ' Politiebericht Brabant-Noord Den Bosch 19-03-2003 '
Lees ook