Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 13-02-2003 2e persbericht van donderdag 13 februari 2003

Berichten uir de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij al geruimd
In een woning aan de Fretstraat is donderdag om 11.00 uur een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij was op zolder, maar er stonden geen planten meer. Deze waren waarschijnlijk juist daarvoor geruimd. De apparatuur was er nog allemaal, lampen, transformators, tijdklokken enzovoort. Dit is allemaal in beslaggenomen. In de woning was een vriend van de bewoonster, een 23-jarige Eindhovenaar. Hij is aangehouden en verhoord. Aan de elektriciteitsmeter was geknoeid. Het NRE sloot de elektriciteit af. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man aangehouden na mishandeling
Op de 3de Haagstraat is donderdag om 12.20 uur een 39-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij even daarvoor een 35-jarige Helmonder heeft mishandeld. Zij hadden ruzie en de 39-jarige man gebruikte hierbij een mes. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn duim en twee tanden kwamen los te zitten. De verdachte is ingesloten. Waarover de ruzie ging is nog niet bekend.

Son: Inbraak
Tussen dinsdagavond en donderdagmorgen is ingebroken in een bedrijf aan de weg 4300 op Ekkersrijt. Er is een ruit kapotgemaakt en er zijn twee printers gestolen.

Someren: Hennepkwekerijen opgerold
Op twee locaties aan de Nieuwendijk zijn woensdagochtend twee hennepkwekerijen opgerold. In een loods vond de politie in twee ruimten in totaal ongeveer 1400 honderd planten. In een ander gebouw op hetzelfde terrein zat een kwekerij met ongeveer 500 planten. Beide kwekerijen waren in bedrijf. De planten en de aanwezige kweekapparatuur zijn meegenomen en vernietigd. Twee mannen uit Someren (45 en 76 jaar oud) zijn na verhoor weer vrijgelaten. Hun betrokkenheid bij de plantages wordt onderzocht. Er is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Asten: Verdachten autodiefstallen in bewaring
De vier verdachten die vorige week donderdag in een loods in het Limburgse Grashoek werden aangehouden als verdacht van diefstallen van bestelautos, zijn voorgeleid aan de Rechter Commissaris en in bewaring gesteld. De vier verdachten, een 39-jarige en 49-jarige man uit Deurne, een 24-jarige Helmonder en een 27-jarige Eindhovenaar, werden betrapt in een loods waar drie gestolen bestelautos stonden. Verder waren er verschillende onderdelen van autos en veel goederen die in gestolen bestelautos zaten. Deze goederen waren voornamelijk gereedschappen en bouwmaterialen. De vier verdachten gingen geregeld op pad en stalen in heel het land bestelautos. In de loods werden de autos gestript. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het onderzoek duurt voort.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 13-02-2003 '
Lees ook