Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 17-02-2003 2e persbericht van maandag 17 februari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennep gevonden in Woensel-Zuid
De politie-afdeling Woensel-Zuid heeft maandag op zeven plaatsen gezocht naar hennepkwekerijen. In vier woningen in de Generaal Dibbetslaan vond ze hennepkwekerijen die in werking waren en in twee andere huizen stonden gedeeltelijk ontmantelde kwekerijen. In de zes huizen samen waren ongeveer 600 planten. De gevonden planten en de kweekapparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De bewoners van de woningen zijn gehoord en er is proces-verbaal tegen hen opgemaakt. Daarnaast zijn in een loods aan de Rapenlandstraat twee hennepkwekerijen gevonden. De politie kwam de kwekerijen op het spoor na klachten uit de buurt over stankoverlast. Er stonden ruim 1000 planten in de loods. Die zijn samen met de kweekapparatuur in beslag genomen en vernietigd. Er zijn drie mannen uit Eindhoven (30, 40 en 76 jaar) en een 46-jarige Helmonder aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de kwekerij in de loods. Er hebben zon 15 agenten aan de actie meegewerkt.

Eindhoven: Auto gestolen na inbraak
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de M. Frans Elkerboutlaan. Het keukenraam is opengemaakt. Uit de woning zijn de autosleutels gestolen. Daarmee is de auto, een zwarte BMW X5 met het kenteken 42-LG-RN, meegenomen.

Eindhoven: Winkelier verjaagt overvaller
Een winkelier aan de St. Catharinastraat heeft maandagmiddag een overvaller verjaagd. De overvaller kwam rond 13.00 uur de winkel binnen. Hij droeg een bivakmuts en had een mes in de hand. Hij liep naar het vrouwelijke personeelslid en eiste geld. Op dat moment kwam haar echtgenoot de winkel binnen. Hij aarzelde niet en gooide een glazen asbak tegen de overvaller. Deze nam de benen. Het gelukte aanvankelijk om zijn jas en bivakmuts af te pakken maar de overvaller kon die ook weer terug pakken. Het mes bleef achter. De overvaller verdween in de richting van het Wilhelminaplein.

Helmond: Inbraak in woning
Tussen zondag 16.00 uur en maandag 8.45 uur is ingebroken in een in aanbouwzijnde woning aan de Teunishoeve (Brandevoort). Er is een ruit vernield en uit de woning is elektrisch gereedschap gestolen.

Best: Meisje aangevallen
Een 17-jarig meisje uit Best is maandagmorgen om 7.05 uur door een onbekende man aangevallen. Dat gebeurde in een brandgang bij de Wever. Zij werd aan haar haren getrokken en de man wilde geld hebben van haar. Zij had geen geld bij zich. De man verdween daarna in de richting van de Burgemeester Nootemanstraat. Hij is ongeveer 1.75 m en droeg een donkere jas, een blauwe trainingsbroek en witte sportschoenen. De vrouw raakte licht gewond.

Someren: Snelheidscontroles
De politie van Deurne-Asten-Someren heeft maandagmorgen op twee plaatsen in Someren snelheidscontroles gehouden.


- Tussen 7.45 en 8.50 uur werden op de Somerenseweg 613 voertuigen gecontroleerd. 24 daarvan reden te hard en de snelste reed 134 km/u. 80 is toegestaan.


- Op de Kanaalstraat is tussen 10.45 en 12.45 uur gecontroleerd. Hier passeerden 625 voertuigen en 39 deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u. 50 km/u is de maximum snelheid.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 17-02-2003 '
Lees ook