Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 19-02-2003 2e persbericht van woensdag 19 februari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw overleden aan verwondingen
In het Sint Elisabethziekenhuis in Tilburg is woensdag de 75-jarige Eindhovense Roelofje ZengersLikko overleden aan de verwondingen die zij dinsdagochtend opliep tijdens een verkeersongeluk op de St. Petrus Canisiuslaan (zie persbericht 2 van dinsdag 18 februari voor meer informatie over het ongeluk). Uit onderzoek is gebleken dat de automobilist die betrokken was bij de aanrijding niet harder reed dan de toegestane snelheid van 50 km/u.

Eindhoven: Auto weg na woninginbraak
In een woning aan de Vignolaweg is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De dader kwam binnen door de voordeur open te breken. Uit de woning worden een nog onbekend geldbedrag en een telefoon weggenomen. Vervolgens werd vanaf de Vignolaweg de auto van de bewoner, een Mazda Premacy met het Tsjechisch kenteken BSA 0141, weggenomen.

Eindhoven: Tasjesroof
In het winkelcentrum Woensel is woensdag rond 13.50 uur een 65-jarige vrouw uit Eindhoven van haar tas beroofd. De vrouw droeg de boodschappentas met portemonnee en pasjes in haar hand. Een onbekende man op een fiets trok de tas uit haar hand en fietste weg. De dader is ongeveer 1.80 meter lang, is tussen de 30 en 35 jaar oud en heeft een normaal postuur. Hij heeft kort donker haar en droeg een donker jack met een donkere broek.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Dr. Schaepmanlaan is woensdag rond 14.10 uur een 38-jarige automobilist uit Bergeijk betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 0,75 uit. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 190 Euro.

Helmond: Bromfietser gewond
Op de Europaweg is woensdag rond 7.20 uur een 21-jarige bromfietser uit Mierlo gewond geraakt. De bromfietser reed over de Europaweg richting Kasteel Traverse. Hij reed in het midden van de straat om links een fietspad op te kunnen rijden. Op dat moment kwam vanuit de Kasteel Traverse een 21-jarige automobiliste uit Helmond aanrijden. Zij wilde een ventweg oprijden die evenwijdig loopt aan de Europaweg, waarop ze met elkaar in botsing kwamen. De bromfietser is met verwondingen aan zijn been naar het ziekenhuis gebracht.

Vessem: Woninginbraken
In de nacht van dinsdag op woensdag is in vijf woningen in Vessem ingebroken of geprobeerd in te breken. Bij een woning aan de Leeuwerik bleef het bij een poging; daar werd geprobeerd de achterdeur open te breken. In een huis aan de Nachtegaallaan zijn allerlei kastjes doorzocht, maar werd niets weggenomen. De achterdeur bleek niet op slot gedaan te zijn. Aan het Groenewoud waren drie woningen het doelwit. Bij deze huizen was het slot van de achterdeur vernield. Uit één woning verdwenen een digitale camera, twee portemonnees met ongeveer 200 euro contant geld en een tas. De camera en de tas werden in de tuin teruggevonden. Uit een andere woning werden onder meer een paar jassen, een tas, en twee portemonnees met ruim 400 euro gestolen. De jassen werden ergens anders in de straat teruggevonden. Uit de derde woning verdwenen onder meer drie mobiele telefoons, een portemonnee met pasjes en ongeveer 300 euro contant geld, en twee gouden ringen.

Gemert: Vaatwasser en combi-oven gestolen
Uit een in aanbouw zijnde woning zijn in de nacht van dinsdag op woensdag een vaatwasser en een combi-oven gestolen. De dader kwam binnen door een voordeur open te breken.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 19-02-2003 '
Lees ook