Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 24-03-2003 1e persbericht van maandag 24 maart 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Horecazaak overvallen
Een horecazaak aan de Alberdingk Thijmlaan is maandagochtend door twee mannen overvallen. Ze kwamen rond 4.30 uur de zaak binnen, waarna één van hen een medewerker met een pistool bedreigde. Hij eiste geld en kreeg enkele duizenden euros mee. Beide mannen hadden donkere kleding aan en droegen een bivakmuts. Na de overval zijn ze er vandoor gegaan.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Kornoeljelaan is in de nacht van zondag op maandag een personenauto weggehaald. De zwarte Volkswagen Golf heeft het kenteken TP-DS-34.

Eindhoven: Graafmachine gestolen
In het afgelopen weekend is vanaf Den Dolech een graafmachine gestolen. De rood/grijze graafmachine van het merk O&K is eigendom van een aannemer uit Helmond.

Best: Computer weg bij inbraak
Bij een inbraak in een bedrijf aan De Dintel is in de nacht van zondag van maandag is een computer gestolen. De inbraak is rond 1.50 uur gepleegd. Er is een ruit ingeslagen en de computer die achter die ruit stond is meegenomen.

Son: Geluidsapparatuur gestolen
Uit een woning aan de Panterlaan is in de nacht van zondag op maandag geluidsapparatuur gestolen. De ruit van de schuifpui aan de achterkant van de woning is vernield. De inbraak is rond 2.30 uur gebeurd. De bewoners werden wakker en zagen twee personen met een zwarte pet op weglopen.

Deurne: Inbraak in woning
Zondag is ingebroken in een woning aan de Wittedijk. Aan de achterkant is een raam opengebroken. Uit de woning verdwenen een fototoestel, een videocamera, sieraden en gels, 100,=.

Geldrop: Onder invloed
Op de Mierloseweg is maandag om 0.30 uur een 41-jarige vrouw uit Geldrop aangehouden. Zij reed in een auto en had gedronken. Zij blies bijna 1,9 promille. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Haar rijbewijs is ingenomen.

Eersel: Twee doden bij aanrijding
Bij een verkeersongeval op de snelweg A67 ter hoogte van Eersel zijn zondagavond rond 18.30 uur twee meisjes om het leven gekomen. De auto waarin ze zaten kwam vanuit België en reed in de richting van Eindhoven. Na een inhaalmanoeuvre raakte de wagen door nog onbekende oorzaak in een slip en kwam in de rechterberm tegen een boom tot stilstand. In de auto zaten een Duits gezin uit Krefeld (man van 34 jaar, vrouw van 29 jaar en twee dochters van 3 en 6 jaar) en een 17-jarig nichtje van het gezin uit Krefeld. Het meisje van 3 jaar en het nichtje van 17 jaar zijn om het leven gekomen. De drie andere inzittenden zijn naar het MMC in Veldhoven gebracht. Maandagochtend lagen ze nog op de afdeling intensive care. De verwachting is dat ze in de loop van de dag naar de verpleegafdeling kunnen.

Waalre: Dronken fietser rijdt tegen auto
Een 42-jarige fietser uit Waalre is zondag om 20.10 uur op de Heuvelstraat tegen de zijkant van een passerende auto gereden. De man fietste over de Heuvelstraat en verloor de macht over het stuur. Hij raakte niet gewond. De man bleek gedronken te hebben en blies een promillage van ruim 2. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Waalre: Bromfietsers bekeurd
Op de Wollenbergstraat zijn maandag tussen 7.15 en 9.15 uur elf bromfietsers bekeurd omdat ze over een fietspad reden.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 24-03-2003 '
Lees ook