Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 25-02-2003 3e persbericht van dinsdag 25 februari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Negentien illegalen aangehouden bij actie Bij een actie van de Vreemdelingenpolitie, de afdeling Bijzonder Wetten van de Eindhovense politieafdelingen en het Prostitutiecontroleteam van de politie zijn dinsdag twaalf Poolse vrouwen en zes Bulgaarse vrouwen en een Bulgaarse man aangehouden. De actie startte om 16.00 uur en bestond uit controles bij tien cafés in Woensel, Strijp, Stratum, Tongelre en Gestel. Er was informatie dat in deze cafés Bulgaarse vrouwen zouden werken. De Poolse vrouwen mochten na verhoor het politiebureau verlaten maar kregen een meldplicht opgelegd. Hun paspoort is ingenomen en zij worden binnenkort op het vliegtuig naar Warschau gezet. De Bulgaren gaan dinsdagavond nog naar Schiphol waar een chartervliegtuig hen woensdagmorgen naar Bulgarije brengt. De exploitanten waar illegalen werken krijgen een proces-verbaal voor overtreding van de Wet Arbeid Vreemdelingen. Dat kan, als het de eerste overtreding is, een boete opleveren van 2200,=. Bij een tweede overtreding wordt de boete verdubbeld en kan de exploitant zijn vergunning kwijt raken.

Eindhoven: Vrouw een week vermist
Op dinsdag 18 februari is vanuit haar woning in Blixembos de 33-jarige Ouafae El Fahmi weggelopen. De vrouw is depressief. Vanaf haar verdwijnen is niets meer van haar vernomen. De Marokkaanse El Fahmi is 1.72 m lang, heeft kort golvend zwart haar. Ze droeg bij haar vertrek een bruine stoffen jas tot over de knie. De jas heeft een capuchon. Ze droeg verder een spijkerbroek en bruine schoenen met een klein hakje. Ze heeft een blauwe samsonitekoffer meegenomen. Degene die weet waar Ouafae El Fahmi is wordt verzocht te bellen met de politie Woensel Noord 0900 8844.

Eindhoven: Man breekt been bij aanrijding
Een 50-jarige Eindhovenaar is dinsdag om 15.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Mathildelaan Glaslaan. Hij reed met zijn brommobiel over de Glaslaan. Bij de kruising reed hij door oranje of rood en kwam in botsing met een personenauto die met groen licht vanuit de Mathildelaan de kruising op reed. Deze auto werd bestuurd door een 33-jarige Eindhovenaar. De bestuurder van de brommobiel brak een been en werd in het ziekenhuis opgenomen.

Helmond: Portemonnee gestolen
Dinsdagmiddag rond 17.15 uur is in de binnenstad van Helmond de portemonnee van een 58-jarige vrouw uit Gemert gestolen. Dat gebeurde tijdens het winkelen. De portemonnee met pasjes en 45,- werd uit haar schoudertas gepakt.

Eersel: Bronzen beelden gestolen
Tussen maandag 18.00 uur en dinsdag 8.00 uur zijn van het buitenterrein van een bedrijf aan Hees negen bronzen beelden gestolen. Het slot van de toegangspoort werd kapot gemaakt. De beelden stellen voor, een stel kraanvogels, een springende kikker, een vliegende gans, een papegaai, een vliegende kraanvogel, een stel hazewindhonden, een hond, een zittende cupido en een boeddha. De totale waarde ligt rond de 4.000,=

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 25-02-2003 '
Lees ook