Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 28-01-2003 2e persbericht van dinsdag 28 januari 2003

Berichten uit de regio

Helmond: Enkele tientjes buit bij overval
Bij een overval op een sigarenzaak aan de Mierloseweg heeft een overvaller enkele tientjes buit gemaakt. De man kwam dinsdag rond 10.30 uur de winkel binnen en bedreigde de verkoopster met een vuistvuurwapen. Hij moest geld hebben en de vrouw gaf een paar tientjes. Hij wilde meer maar de vrouw gaf aanvankelijk niets meer. Uiteindelijk gaf ze nog enkele tientjes, waarmee de man verdween. De dader was een blanke man van tussen de 40 en 50 jaar oud, ongeveer 1,9 m groot. Hij droeg een zwarte jas met capuchon met witte opdruk aan de achterzijde (Adidas).

Helmond: Man dringt woning ex-echtgenote binnen Op de Watermolenwal is dinsdag om 12.35 uur een 35-jarige man uit Helmond aangehouden. De man was even daarvoor de woning van zijn ex-vrouw aan de Vossenstraat binnengedrongen. Hij had een ruit van de achterdeur vernield. Binnen bedreigde hij de vrouw en nam haar gsm af. Voordat de politie ter plaatse kwam was de man de woning al uit. Hij kon in de buurt aangehouden worden. Daarbij werd pepperspray gebruikt omdat de man zich tegen zijn aanhouding verzette.

Best: Man mishandeld en geld afgepakt
Drie onbekende mannen hebben maandag rond 17.45 uur op de Ringweg een 54-jarige automobilist uit Eersel mishandeld en hem 200,= afhandig gemaakt. De man uit Eersel reed over de Bataweg toen een tegemoetkomende auto teveel naar links kwam en de linkerzijspiegel raakte. De Eerselnaar kon door het drukke verkeer niet stoppen en reed verder. Toen hij even later op de Ringweg bij een verkeerslicht moest stoppen, reed de bestuurder van een andere auto hem klem. Er stapten drie mannen uit en een van hen sloeg hem met de vuist in het gezicht. Ze wilden een vergoeding voor een kapotte autospiegel. De Eerselnaar bood aan 30,= te betalen. Daar namen ze geen genoegen mee en ze dwongen hem 200,= af te geven. Daarmee verdwenen ze.

Hoogeloon: Inbraak
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Hoofdstraat. De achterdeur is opengebroken en uit de woning zijn een laptop, een discman, een gsm, een fotocamera, geld ( 100,=) en pasjes met de pincode. Met die pasjes werd 1600,= gepind.

Bergeijk/Valkenswaard: Aanhouding na diefstal ambulance en personenauto
Op de Leenderweg in Valkenswaard is dinsdag om 10.15 uur een 22-jarige man uit het Belgische Lommel aangehouden. De man was bij een bedrijf op de Leenderweg en vertelde dat hij een auto had gestolen. De auto die hij bij zich had, een Peugeot 306, was diezelfde morgen in Bergeijk gestolen. De auto stond op een erf bij een woning aan de Achterste Aa. De auto was niet afgesloten en de sleutels lagen in de auto. De Belg had in Bergeijk een andere auto achtergelaten, een ambulance. Deze ambulance had hij bij een ziekenhuis in Lommel meegenomen. De Belg is voor onderzoek de cel ingegaan.

Valkenswaard: Bromfietscontrole
Op de Waalreseweg is dinsdag tussen 8.45 en 9.45 uur een bromfietscontrole gehouden. Er zijn vijf bromfietsen gecontroleerd. Vier bekeuringen werden uitgeschreven, een voor het niet of niet juist dragen van de helm en drie voor een te hoog vermogen.

Valkenswaard: Inbraak in woning
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Pastoor Heerkensdreef. De woning is niet bewoond maar wordt verbouwd. Aan de voorzijde is een raam opengemaakt. Uit de woning zijn een douchewand, een douchebak, een wastafel, twee kranen, een stofzuiger en een sleuvenfrees gestolen.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 28-01-2003 '
Lees ook