Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 28-03-2003 2e persbericht van vrijdag 28 maart 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee gewonden bij aanrijding
Bij een aanrijding op de A67 (zuidbaan, noord-zuidrichting) ter hoogte van Motel Eindhoven is vrijdag rond 10.10 uur een echtpaar uit Voorburg gewond geraakt. Zij zaten in een personenauto die bij het invoegen de rechtervoorkant van een vrachtauto raakte. Door de botsing vloog de auto tegen de vangrail van de middenberm, kaatste terug de rijbaan op en kwam op zijn kop op de rijbaan te liggen. De inzittenden raakten bekneld en de brandweer bevrijdde hen. Een traumahelikopter kwam ter plaatse maar kon weer vertrekken. De twee gewonden, een 68-jarige man en zijn 64-jarige vrouw uit Voorburg, zijn met een ambulance naar het St. Annaziekenhuis in Geldrop gebracht. Zij hadden beiden verwondingen in het gezicht. De vrouw kon na behandeling naar huis en de man moet een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven. De vrachtauto werd bestuurd door een 48-jarige man uit het Deense Ikast. Door de aanrijding ontstond er een file op de A67 en de A2. Het verkeer vanuit Eersel en vanuit Den Bosch werd tussen 10.50 en 11.15 uur via de ringweg in Eindhoven omgeleid. Na 11.15 uur was de rechterrijstrook en de vluchtstrook weer beschikbaar voor het verkeer.

Geldrop / Helmond: Overvaller aangehouden
Op de Kanaaldijk Zuid West in Helmond is vrijdag om 11.40 uur een 21-jarige man uit Roermond aangehouden. De man had vrijdag rond 11.00 uur in Geldrop geprobeerd een benzinestation te overvallen. Hij was het benzinestation aan het Bogardeind binnengekomen en vroeg om sigaretten. Hij trok een mes en bedreigde de medewerkster. Hij wilde geld. De vrouw zei dat ze hem niets gaf en gooide met een voorwerp naar de man. Deze vluchtte, stapte in een auto en reed daarmee weg. De vrouw reageerde alert en noteerde het kenteken van de auto. Ze belde de politie en gaf merk en kenteken van de auto door. De meldkamer gaf deze gegevens door aan de politieautos. Een politiepatrouille in Helmond zag de auto over de Heeklaan rijden. Na een korte achtervolging werd de verdachte aangehouden. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Best: Hennepkwekerij ontdekt
Donderdag is in een bedrijfspand aan de Zandweg een grote hennepkwekerij opgerold. Er zijn 7000 planten in beslaggenomen, evenals de apparatuur. In de kwekerij werden van de moederplanten stekken gehaald om nieuwe planten op te laten groeien. De 204 moederplanten stonden in een aparte ruimte. De opgroeiende planten stonden in een andere ruimte. De huurder van de ruimte, een 32-jarige man uit Valkenswaard, is gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Best: Zakkenrollerij
Vrijdag tussen 11.30 en 11.45 uur is in een winkel aan de Secretaris L. Jansenstraat de portemonnee van een 56-jarige Bestse vrouw gestolen. Zij was aan het winkelen en had de portemonnee met pasjes en ruim 50,= in haar handtas. De handtas zat in haar boodschappentas. Bij de kassa bemerkte zij de diefstal.

Aarle Rixtel: Inbraak
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Helmondseweg. De achterdeur is opengebroken en uit de woning zijn een gsm, kristallen beeldjes en geld, 400,= gestolen.

Someren / Asten: Snelheidscontroles

- Op de Kanaalstraat in Someren is vrijdag tussen 9.20 en 11.20 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 510 passanten reden er 17 te hard. De snelste reed 66 km/u. 50 mag.


- In Deurne werd tussen 12.50 en 14.10 uur op de Langstraat gecontroleerd. Hier gingen 28 voertuigen op de foto. De snelste reed 122 km/u. Hier mag 80 km/u gereden worden. Er passeerden 916 voertuigen.

Riethoven: Eigenaar hert krijgt boete
Een 42-jarige man uit Riethoven heeft vrijdag een boete van 300,= gekregen omdat hij een hert waarvan hij de eigenaar is niet goed verzorgde. Politiemensen zagen het hert in een wei staan. Het gewei van het dier was verstrikt in een grote bundel ijzerdraad met stokken. De politie nam contact op met de eigenaar. Deze vertelde dat het hert zo al twee dagen stond en dat hij in het weekend wel eens zou kijken. De man is meteen ter plaatse geroepen. Hij heeft, samen met de politiemensen, het dier van de draad bevrijd. In overleg met justitie werd de man een boete opgelegd van 300,=.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 28-03-2003 '
Lees ook