Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 30-01-2003 3e persbericht van 30 januari 2003

Eindhoven: Kluis opengebroken
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een bedrijf aan de Hurksestraat in Eindhoven. De daders freesden een gat in het dak om binnen te komen.Binnen werd een kluis opengebroken en de daders namen het geld, ruim 10.000 euro mee.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Op de Orpheuslaan is donderdagmiddag tussen 13.30 en 14.20 uur een snelheidscontrole gehouden. Er werden 600 automobilisten gecontroleerd. Daarvan reden er 11 te snel.

Eindhoven: Winkelier beroofd
Donderdagavond rond 19.05 uur is op de Tongelresestraat een 28-jarige man uit Heerlen beroofd van de opbrengst van zijn zaak. De man was met de auto. Hij stopte voor de bank om het geld, dat in een sealbag zat, in de kluis te storten. Een man op een oranje scooter kwam het trottoir opgereden en wilde de sealbag bij het slachtoffer uit zijn handen grissen. Dat mislukte. De dader sloeg daarop het slachtoffer hard in het gezicht waardoor hij het geld liet vallen. De dader heeft het geld gepakt en is er met de opbrengst enkele duizenden euros - vandoor.

Heeze: Auto tegen boom
Een 23-jarige vrouw uit Valkenswaard is donderdagmorgen rond 8.30 uur op de Leenderweg in Heeze met haar auto tegen een boom gebotst. De vrouw raakte door nog onverklaarbare wijze van de weg en raakt de boom. Ze moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Ze is met nog onbekend letsel naar het St Anna ziekenhuis gebracht.

Best: Verkeersongeval
Een 29-jarige man uit Best is donderdag om 13.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising afslag A58 en Erica in Best. De man kwam met zijn auto van de afslag van de A58 en verleende geen voorrang aan een van links komende vrachtauto bestuurd door een 38-jarige man uit Best. De man van 29 is met een hersenschudding naar het Catharina ziekenhuis gebracht.

Veldhoven: Chauffeur overvallen
Donderdagmiddag rond 13.00 uur is op de Run in Veldhoven een 31-jarige vrachtwagenchauffeur beroofd van een portemonnee met ongeveer 900 euro. De chauffeur lag in zijn vrachtauto een dutje te doen toen een onbekende man het portier opentrok en het slachtoffer met een stanleymes bedreigde. De dader pakte een portemonnee uit een rugzak van de chauffeur en ging er daarna op een bromfiets vandoor. De dader is een ongeveer 1.95 meter grote donkere man. Hij had een breed postuur. Hij droeg een zwarte baseballpet en een donker ski-jack. Van de bromfiets van de dader ontbrak het achterspatbord.

Deurne: Verkeerscontrole
Donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.15 uur heeft de politie op de Langstraat en de Zeilbergsestraat een verkeerscontrole gehouden. Er zijn drie automobilisten op de bon gezet omdat ze te snel reden. ( hoogste snelheid 99 km/u i.p.v. 80 km/u) en twee bestuurders kregen een bon, omdat ze geen autogordel droegen.

De Mortel: Dodelijk verkeersongeval
De 62-jarige M.van Ansem uit Milheeze is donderdagmiddag rond 16.10 uur op de Ontginningsweg in De Mortel om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De man was met de fiets. Uit tegengestelde richting kwam een tractor met aanhangwagen. De bestuurder van de tractor , een 29-jarige man uit De Mortel, week uit naar rechts. Desondanks raakte de fietser met het stuur van zijn rijwiel de tractor en kwam onder de tractor terecht. Hij overleed ter plaatste aan zijn verwondingen.

Valkenswaard: Zakkenrollen
Bij een 58-jarige vrouw uit Valkenswaard is donderdagmiddag rond 14.45 uur haar portemonnee met 100 euro gestolen. De vrouw was aan het winkelen in het centrum van Valkenswaard. Ze bemerkte dat haar tas geopend was. Haar portemonnee bleek te zijn gestolen.

Valkenswaard: Fietsster gewond bij verkeersongeval Een 71-jarige vrouw uit Valkenswaard is donderdagmiddag rond 15.50 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Tienendreef en Norbertusdreef. Ze reed met haar fiets op het fietspad van de Norbertusdreef. Op de kruising verleende ze geen voorrang aan een van links komende auto. Die auto werd bestuurd door een 47-jarige man uit Valkenswaard. De vrouw is met een hersenschudding en diverse kneuzingen naar het St. Anna ziekenhuis in Geldrop gebracht.

Soerendonk: Hennepkwekerij ontmanteld
De politie heeft donderdagmiddag rond 15.45 uur in een loods op de Pompers in Soerendonk een hennepkwekerij aangetroffen. In de bedrijfsloods stonden ongeveer 4000 henneplanten. De planten worden vernietigd en de benodigde materialen zijn in beslaggenomen. De stroom ten behoeve van de kwekerij werd omgeleid van de meterkast. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder van de loods.

Deel: ' Politiebericht Brabant Zuid-Oost Eindhoven 30-01-2003 '
Lees ook