Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 30-01-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Aanrijding met gewonde
LELYSTAD Op de kruising van de Zuiveringweg met de Stuwweg wilde woensdagmorgen een 23jarige automobiliste uit Lelystad linksaf slaan. Zij zag hierbij een tegemoetkomende 17-jarige motorrijder uit Lelystad over het hoofd en verleende hem geen voorrang. De motorrijder kwam ten val en is met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De motor had geen kenteken en was niet verzekerd; de motorrijder had geen rijbewijs.

Diefstal fietsen
ALMERE Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag uit een pand aan de Operetteweg ongeveer 150 nieuwe vouwfietsen en enkele gewone fietsen gestolen. De inbrekers kwamen binnen door het toegangshek en het rolluik van het ernaast gelegen leegstaande- pand te forceren en daarna een gat in de tussenmuur te maken. De omvang van de schade is niet bekend.

Geweld in het verkeer
ZEEWOLDE Een 21-jarige vrachtautochauffeur uit Katlijk kwam woensdagmorgen op de Sternweg een personenauto tegen. Hij ging zoveel mogelijk naar rechts, maar de personenauto stopte voor zijn auto. De automobilist kwam naar de vrachtauto toe en vroeg de chauffeur waarom deze hem niet op een ruimere plek had laten passeren. Volgens de chauffeur kon het daar echter prima. Hierop kreeg hij van de automobilist een stomp op zijn oog, waarna de automobilist de stekker van de 27MC-bak lostrok. Vervolgens haalde de automobilist een metalen staaf uit zijn auto en begon op de vrachtauto te slaan. Toen een bewoner van een nabijgelegen boerderij kwam aanlopen, stapte de automobilist in zijn auto en reed weg. Het kenteken van de verdachte is opgenomen, maar de verdachte is nog niet opgespoord.

Controle zwaar vervoer
ALMERE De politie van Almere heeft woensdagmorgen op de Paralleldreef een controle gehouden op het vrachtverkeer. De controle werd gehouden in samenwerking met het Douane Team Ambulante Controle en de Inspectie Verkeer en Waterstaat (voorheen Rijksverkeersinspectie). Er werden twintig vrachtautos gecontroleerd, waarbij veertien bekeuringen werden uitgeschreven. De overtredingen waren onder meer: geen dodehoekspiegel (2), te hoge of te ver achteruitstekende laging (2), geen of onjuiste documenten (3), de autogordel niet gebruiken (4) en overbelading (3). Twee vrachtautos waren zodanig overbeladen, dat een deel van de lading ter plaatse in een andere vrachtauto overgeladen moest worden.

Bromfietscontrole
ALMERE Woensdagmorgen werd een bromfietscontrole gehouden op het Spoorbaanpad. Van de 34 gecontroleerde voertuigen waren er slechts zes niet in orde. Vier van hen hadden een te hoog vermogen.

Rijden onder invloed
NAGELE Na een melding werd woensdagmorgen op een parkeerplaats langs de Schokkerringweg een 49-jarige automobilist uit Hoogeveen aangetroffen. De man lag naast zijn auto. Hij had alcohol gedronken en kwam onderweg zelf tot de conclusie dat hij niet best meer kon rijden. Hij was gestopt, uitgestapt, naast de auto gevallen en vervolgens in slaap gevallen. De man is door de GGD onderzocht en bleek verder niets te mankeren. Bij de ademanalyse blies hij 1.095 ug/l (2,49 promille). Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

ALMERE Bij een routinecontrole werd woensdagnacht op de Noorderdreef een 46-jarige automobiliste uit Almere aanhouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. Zij verklaarde slechts twee wijntje te hebben gedronken, maar blies 610 ug/l (1,38 promille). Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Spoor van vernielingen
ALMERE Een groep jongeren trok woensdagavond een spoor van vernielingen over de IJsselmeerweg. Ruitenwissers, antennes, een tuinhek en een reclamebord moesten eraan geloven en een stalen rolcontainer werd midden op de rijbaan gerold. Op aanwijzing van getuigen zijn zeven Almeerse jongens (17 tot 18 jaar) aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Flevoland 30-01-2003 '
Lees ook