Korps: Groningen, plaats: Diverse 12-08-2001
Politiebericht Groningen
Zondag 12 augustus 2001

Dagelijkse berichten

Ter Apel: man vernielt twee autos
Een schijnbaar onder invloed van geestverruimende middelen verkerende 32-jarige man uit Nieuw Buinen heeft zaterdagnacht in de Westerstraat in Ter Apel vernielingen gepleegd aan twee geparkeerde autos. De man liep over de autos en sprong op de daken. Beide autos raakten flink beschadigd. Een beveiligingsmedewerker van een horecagelegenheid werd gewaarschuwd en hij sprak de man aan die vervolgens met hem begon de vechten. De politie hield de Nieuw Buiner aan voor vernieling en mishandeling en hij is ingesloten voor nader verhoor.

Wildervank: dronken fietser ten val
Op de J Kammingastraat in Wildervank fietste een 30-jarige man uit die plaats zaterdagnacht tegen een geparkeerde auto op. Bij zijn val liep hij aangezichtsletsel op en werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd ook een bloedproef van hem genomen.

Sappemeer: zwaar onder invloed achter het autostuur Zaterdagmiddag werd op de Noorderstraat in Sappemeer een 43-jarige automobilist uit Zuidbroek gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van 2.5 en dat is vijf maal meer dan de toegestane limiet. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding uitgeschreven.

Delfzijl: man (20) vernielt ruit voor slaapplaats Een 20-jarige man uit Groningen vernielde zaterdagnacht een ruit bij het station in Delfzijl en gaf bij zijn aanhouding te kennen dat hij ingesloten wilde worden. Diverse malen eerder in de nacht had de politie bemoeienis met de man gehad en voor de verdere rust werd hij in de cel gezet.

Uithuizen: aanhouding voor mishandeling
De politie werd zaterdagnacht naar de Leeuwstraat in Uithuizen gestuurd omdat er ruzie zou zijn. Ter plaatste bleek een 19-jarige jongeman uit Uithuizen mishandeld te zijn door een even oude plaatsgenoot. Hij werd aangehouden en naar het bureau gebracht voor nader verhoor.

Roodeschool: ongeval op kruising
Op de kruising Hooilandseweg met de Eemshavenweg in Roodeschool reed een 26-jarige automobilist uit Loppersum zaterdagnacht tegen een 16-jarige bromfietser uit Oudeschip aan. De jongen is met onbekend letsel naar ziekenhuis gebracht en beide voertuigen zijn afgevoerd.

Zuidwolde: auto in sloot Eemshavenweg
De politie kreeg zaterdagavond een melding dat er een man op de rijbaan van de Eemshavenweg tussen Zuidwolde en Bedum liep. Agenten troffen een 29-jarige Emmenaar die gewond en onder invloed op de weg liep. Hij bleek met zijn auto in de sloot gereden te zijn en vervolgens lopend zijn weg te vervolgen. Hij werd met arm-, hoofd- en beenletsel naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling en waar ook een bloedproef van hem werd afgenomen. De wagen werd uit de sloot getakeld door een bergingsbedrijf.

Delfzijl: fietsers ten val
Doordat de fietssturen in elkaar haakten kwam zaterdagmiddag een 70-jarige vrouw uit Appingedam op de kruising Farmsumerweg met het Zeel in Delfzijl ten val. Zij raakte een 28-jarige fietser uit Delfzijl op de kruising en liep hoofdletsel op en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Leek: fietser zonder licht op A7
Op de A7 bij Leek trof de politie zaterdagnacht een hardfietsende 18-jarige man uit Groningen aan. Behalve dat zijn verlichting niet werkte is het uiteraard verboden en zeer gevaarlijk om op de autosnelweg te fietsen. Hij kreeg een boete van 120 gulden.

Delfzijl: controle aanhangwagens
Evenals vrijdag is er zaterdag gecontroleerd op de Kloosterlaan in Delfzijl op personenautos met aanhangwagens. Drie bestuurders werden bekeurd voor overbelading van de aanhangers. De overschrijdingen bedroegen 45%, 60% en 110%.

Leek: inbraak in textielzaak
Zaterdagochtend werd geconstateerd dat er was ingebroken in een textielzaak aan de Tolberterstraat in Leek. Aan de achterzijde van het pand was een deur met grof geweld opengemaakt. Voor zover bekend wordt er uit de winkel niets vermist. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Groningen: controle opiumwet
Een 49-jarige man zonder vaste verblijfplaats en een 32-jarige Groningse werden zaterdagavond bij de noordelijke ringweg gecontroleerd op het bezit van verdovende middelen In de auto werd een zakje met vermoedelijk heroïne gevonden en de vrouw had een kleine hoeveelheid cocaïne bij zich. In de wagen werden verder nog bankpasjes en autoradios aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: lastige dronken man
Op de terrassen van de Grote Markt ZZ gedroeg een 43-jarige Stadjer die onder invloed verkeerde zich zaterdagavond erg lastig. De man toonde zijn geslachtsdeel aan het publiek en viel mensen lastig. Hij werd voor openbare dronkenschap opgepakt en ingesloten.

Groningen: onder invloed
Een 20-jarige automobilist uit Eelde reed zaterdagnacht over de Grote Markt en werd voor een alcoholcontrole stopgezet in de Herestraat. Hij blies een promillage van 1.05 en kreeg een rijverbod en een dagvaarding. In de Steentilstraat reed dezelfde nacht een 20-jarige bromfietser slingerend over de weg. Hij blies een promillage van 1.85 en kreeg een rijverbod en een dagvaarding mee.

Groningen: aangehouden voor baldadigheid
Op de Carolieweg werd zaterdagnacht een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor baldadigheid. Agenten zagen dat de jongen tegen een fiets aantrapte die vervolgens tegen een etalageruit viel. Na verhoor waarin hij het feit bekende werd hij met een bon op zak op vrije voeten gesteld.

Groningen: man uit Uithuizen slaat buschauffeur Agenten werden zaterdagmiddag naar het Stationsplein gestuurd waar een 31-jarige man uit Uithuizen een buschauffeur een vuistslag in het gezicht had gegeven. De chauffeur sprak de man, die plaats had genomen in zijn bus, aan omdat hij geen kaartje had gekocht. De chauffeur kreeg direct een vuistslag in het gezicht. Ter plaatse bleek de man op het plein meerdere mensen te hebben lastig gevallen en ook een 24-jarige Amsterdamse te hebben geslagen. De man uit Uithuizen die onder invloed was is aangehouden en ingesloten.

Groningen: verwarde man pleegt vernielingen
Een 23-jarige man uit Workum die op de politie een verwarde indruk maakte werd zaterdagochtend aangehouden toen hij bij een fabriek aan de Dorus Rijkersstraat vernielingen pleegde. Hij trapte een ruit in en vernielde een raam van een bedrijfsauto. De man is eerst behandeld voor de verwondingen die hij bij zij acties opliep aan zijn been en vervolgens naar het bureau gebracht voor nader verhoor,

Groningen: straatroof
Een 18-jarige man uit Sankt Augustin, Duitsland, is samen met zijn vriendin zaterdagmiddag in de stad overvallen door twee donkere mannen. De Duitser kon aan de politie niet zeggen waar hij was overvallen maar zij waren beide vastgegrepen door twee donkergekleurde mannen die zich verplaatsten op een damesfiets. De man werd gedwongen geld ( meerdere tientallen Marken) af te geven. Getuigen die in de stad de overval hebben gezien die gepleegd is rond 13.15 uur worden verzocht contact op te nemen met de politie van bureau Centrum op 0900 8844 (30 ct/min).

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min)

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook