Korps: Groningen, plaats: Groningen 26-07-2001
Politiebericht Groningen
Donderdag 26 juli 2001

Dagelijkse persberichten

Zuidhorn/Grijpskerk/Hoogezand: gordelcontroles en snelheidcontrole De politie heeft woensdagochtend twee gordelcontroles gehouden. Op de Gast in Zuidhorn werden 30 voertuigen gecontroleerd, waarvan vijf automobilisten geen gordel droegen. In Grijpskerk aan de Bouwhuisstraat heeft de politie 35 voertuigen gecontroleerd. Hiervan droegen vier automobilisten geen gordel. In Hoogezand heeft de politie een 41-jarige automobilist uit Groningen bekeurd. De man reed met hoge snelheid op de A.Kuypersingel in Hoogezand. De toegestane snelheid van deze weg is 50 km/uur. De man reed hier 93 km/uur en kreeg een proces verbaal.

Muntendam: beschonken man op het dak
Woensdagavond heeft de politie een 28-jarige man uit Muntendam aangehouden. Op de Burgemeester R.J. Giezenstraat in Muntendam vond de politie de man in beschonken toestand op het dak van zijn huis. De brandweer moest er aan te pas komen. Met een ladder is de man uiteindelijk van het dak gehaald. De politie heeft de man aangehouden voor dronkenschap. Omdat hij vermoedelijk overspannen is, is hij overgedragen aan een GGD-arts.

Hoogezand: auto vast in bloembak
Op de Erasmusweg zat woensdagmiddag een 61-jarige man uit Hoogezand op onverklaarbare wijze met zijn auto vast in een bloembak. Hij zette zijn auto in zijn achteruit. De auto kreeg weer grip op de weg, maar reed vervolgens zo hard achteruit de Roemer Visscherstraat in, dat de auto tot stilstand kwam tegen een betonnen paal. De man is met nog onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.

Meeden: 15 ramen ingeslagen
Woensdagnacht is bij een woning aan de Burgemeester Venemastraat in Meeden 15 dubbelglasramen ingeslagen. De dader is om de woning gelopen en heeft alle ramen vernield. De schade wordt geschat op enkele duizenden guldens. De politie doet nog onderzoek naar de daders.

Oude Pekela: stenen door voorruit
Bij een woning aan de Prins Mauritsstraat in Oude Pekela zijn woensdagavond stenen door het voorraam gegooid. Op het moment dat de politie bij de woning aankwam, werden ook de ramen ingegooid van een woning aan de Hugo de Grootstraat in Oude Pekela. De daders zijn gevlucht. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: Inbraak bedrijfsgebouw
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bedrijfsgebouw aan de Zernikelaan. Door de daders werd een groot raam geforceerd en uit het pand werden computers weggenomen. In de omgeving van het pand werd een koffer met gereedschap gevonden. Deze bleek weggenomen te zijn uit een bouwcontainer aan de Zernikelaan. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: bedreiging van werklieden
Een 20-jarige man uit de stad werd woensdagochtend opgepakt op de Oosterkade. De verdachte bedreigde medewerkers van een woningcorporatie en probeerde te voorkomen dat de medewerkers in een flatgebouw werkzaamheden konden gaan doen. Toen de verdachte zijn zin niet kreeg begon hij te schelden en vloeken en trapte een draadglas in. De man is aan het bureau gehoord en na verhoor weggestuurd.

Groningen: gestolen tas
Een 26-jarige man uit Leiden werd afgelopen nacht op de Grote Markt opgepakt. De man bleek volgens cafébezoekers een tas te hebben weggenomen van een 24-jarige vrouw uit Groningen. De man kon op aanwijzing van bezoekers worden aangehouden. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Groningen: man zwaait met bijl
In het Noorderplantsoen heeft de politie gistermiddag een 43-jarige stadjer aangehouden. De man stond volgens getuigen met een bijl te zwaaien. Toen agenten hem wilden aanspreken ging hij er vandoor. Hij kon snel worden opgepakt. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. De bijl werd onder een bankje aangetroffen. De verdachte is ter ontnuchtering ingesloten en nadien na verhoor weggestuurd.

Groningen: gestolen bromfiets
Een 18-jarige jongen uit de stad is woensdagavond op de Toppingaheerd opgepakt met een gestolen bromfiets. De eigenaar van een pizzeria in Beyum herkende de bromfiets, greep de jongen en waarschuwde de politie. De jongen verklaarde de bromfiets gekregen te hebben van een vriendje. Hij is ingesloten.

Groningen: man mishandeld
Woensdagavond werd een 53-jarige uit de stad mishandeld en bedreigd op de parkeerplaats van het winkelcentrum Selwerd. Het slachtoffer zag dat een viertal mannen tussen de geparkeerd staande autos rommelden. Toen het slachtoffer naar de groep stond te kijken, gingen drie mannen er vandoor. De vierde verdachte kwam op het slachtoffer af, begon hem te schoppen en sloeg hem in het gezicht. De dader ging er vervolgens vandoor. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: inbrekers overlopen
Afgelopen nacht overliepen de bewoners van een pand aan de Nieuwe Boteringestraat twee inbrekers. De beide verdachten kwamen juist bij de woning van de bewoners vandaan en vluchtten weg. Ze lieten daarbij een tweetal fietsen achter. In de fietstassen trof de politie verschillende sleutels van drie woningen in de stad aan. De politie stelt een verder onderzoek in. Vermoedelijk is uit de woning niets weggenomen.

Inlichtingen afdeling Communicatie, tel 0900-8844 (30 ct per minuut)

Deel: ' Politiebericht Groningen '
Lees ook