Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 13-03-2003 Mediaberichten 13 maart (15.30 uur)

5.672 boetes bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD De politie Limburg-Noord heeft in de week van 6 - 13 maart 2003 in totaal 68.728 bestuurders gecontroleerd. Bij deze verkeerscontroles zijn in de afgelopen week 5.672 processen-verbaal opgemaakt. De meerderheid van de controles is uitgevoerd door medewerkers van het verkeershandhavingsteam. Dit team controleert vrijwel dagelijks op diverse plaatsen in de regio op de vijf speerpunten; helm, gordel, roodlicht, alcohol en snelheid.

In het politiedistrict Venlo:

Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venlo in de afgelopen week in totaal 23.906 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 1806 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Arcen, Baarlo, Belfeld, Blerick, Helden, Steyl, Tegelen, Velden en Venlo. De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op maandag 10 maart op de Industriestraat in Tegelen: 100 km/u waar 50 km/u de limiet is.

62 Bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor het niet dragen van de verplichte autogordel, een voor rijden door het rode verkeerslicht. Een bromfietser kreeg een boete voor het niet dragen van de helm.

In het politiedistrict Roermond:

Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Roermond in de afgelopen week in totaal 12.164 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 748 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Echt, Koningsbosch, Maasbracht, Roermond en Swalmen. De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op dinsdag 11 maart op de Rijksweg Noord in Swalmen: 108 km/u waar 80 km/u de limiet is.

63 Bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Een bromfietser kreeg een boete voor het niet dragen van de helm en het rijden zonder certifikaat.

Rijbewijs van snelle automobilist ingevorderd

KONINGSBOSCH De politie heeft in de vroege uren van zaterdag 8 maart een 44-jarige inwoner van Grubbenvorst bekeurd, omdat de man met een snelheid van 120 km per uur over de Prinsenbaan Koningsbosch door reed. Een patrouille zag de automobilist omtreeks 22.00 uur met hoge snelheid Koningsbosch naderen. Met de surveillancewagen werd zijn snelheid geklokt op 120 km/u, terwijl de limiet terplaatse op 50 km/u is gesteld. Buiten de bebouwde kom voerde de man zijn snelheid zelfs op tot 150 km/u, waar 80 km/u de limiet is. Ook had hij de mistlampen van zijn wagen onterecht aan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor zijn hoge snelheid en het voeren van de mistlampen. Het rijbewijs van de verdachte is met het opgemaakte proces-verbaal aan de officier van justitie gezonden.

In het politiedistrict Weert:

Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Weert in de afgelopen week in totaal 17.517 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 1465 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Beegden, Haelen, Heibloem, Meijel, Nederweert, Neer en Weert. De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op donderdag 6 maart op de Meijelseweg in Heibloem: 130 km/u waar 80 km/u de limiet is.

Bij controles met staande houding werden 13 bestuurders geverbaliseerd voor het niet dragen van de verplichte autogordel.

Rijbewijs van snelle automobilist ingevorderd

WEERT Bij een donderdagmiddag 6 maart gehouden snelheidscontrole hebben leden van het verkeershandhavingsteam het rijbewijs van een 28-jarige automobilist uit Weert gevorderd. De man kwam rond 13.15 uur met een snelheid van 123 km/u via de Eindhovenseweg Weert binnen rijden, op het moment dat daar een snelheidscontrole werd uitgevoerd. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 70 km/u. Het rijbewijs van de verdachte is met het opgemaakte proces-verbaal aan de officier van justitie gezonden.

In het politiedistrict Venray:

Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venray in de afgelopen week in totaal 14.946 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 1458 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Horst, Oostrum, Sevenum, Venray, Wanssum en IJsselsteyn. De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op zondag 9 maart op de Midden Peelweg in Sevenum: 140 km/u waar 80 km/u de limiet is.

51 Bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor het niet dragen van de verplichte autogordel en een voor het handheld bellen tijdens het rijden. Twee bromfietsers kregen een boete voor het niet dragen van de helm.

Woninginbrekers aangehouden

BLERICK De politie heeft 3 jongemannen en een jonge vrouw aangehouden op verdenking van inbraak in een woning op de Averbodestraat waarbij onder andere geld, sieraden en een auto werden gestolen. Die inbraak vond in de nacht van 4 op 5 maart plaats in het huis van een 33-jarige man uit Blerick. Enkele dagen later zag de politie de gestolen auto in Tegelen rijden en kon een 18-jarige man uit Maasbree en een 16-jarig meisje uit Reuver aanhouden. In de auto werd een deel van de gestolen sieraden teruggevonden. Het tweetal is in verzekering gesteld waarna bij de voorgeleiding voor de officier van justitie het meisje weer in vrijheid is gesteld. Tijdens het onderzoek door de politie zijn nog 2 17-jarige jongemannen uit Blerick aangehouden. De nagenoeg complete buit is door de politie terug gevonden. Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld en zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Noord Venlo 13-03-2003 '
Lees ook