Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 26-02-2003 Mediaberichten 26 februari (11.45 uur)

Mes in beslag genomen

VENLO De politie heeft dinsdagmiddag van een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats een groot dolkmes in beslag genomen. De man zat in een wachthokje op het perron van de NS en NS medewerkers zagen dat de man wel heel opvallend een groot mes droeg. Hierop zocht de politie de man op. En zag dat de man een groot dolkmes aan zijn broeksband had hangen. Wat een overtreding van de Wet Wapens en Munitie (WWM) opleverde. De man is aangehouden en kreeg na verhoor een bekeuring van 68 euro. Waarna hij zonder mes verder mocht reizen.

3 winkeldieven stelen voor duizenden euros

VENLO De politie heeft dinsdagmiddag een 22-jarige man en twee vrouwen van 37 en 20 jaar uit Roermond aangehouden op verdenking van een hele serie winkeldiefstallen in Venlo en Tegelen. In de auto van het drietal vond de politie speciaal geprepareerde boodschappen tassen, gestolen kleding, levensmiddelen, parfum, schoenen electronica en pannen. Die winkeldiefstallen zijn waarschijnlijk allemaal dinsdag overdag gepleegd in verschillende grootwinkelbedrijven in de gemeente Venlo. Het drietal is voor verder onderzoek ingesloten en zal waarschijnlijk worden voorgeleid aan de officier van justitie.

De politie kwam het drietal op het spoor omdat een getuige zag dat ze op een opvallende manier kleding in de auto stonden te laden. De waarde van de buit is enkele duizenden euros.

3 woninginbrekers aangehouden

WEERT De politie heeft dinsdagavond drie mannen van 22,23 en 22 jaar uit Baexem en Echt aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Wessemstraat. Rond acht uur kwam de bewoner thuis die zag dat er was ingebroken. In zijn woning liepen de drie mannen nog rond die bij het zien van de man wegrenden, waarbij ze spullen die uit het huis waren gestolen werden weggegooid. De man belde de politie die na een korte zoektocht in de omgeving het drietal aantrof op de kruising van de Overweertstraat en de Thornstraat. Zij zijn voor verder onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Noord Venlo 26-02-2003 '
Lees ook