Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 28-01-2003 Mediaberichten 28 januari 2003 (10.45 uur)

VENLO Drie boetes bij afvaltransportcontrole; 23.650 boete

VENLO In samenwerking met de douane controleerde de politie maandag aan de grensovergang A67 een 20-tal afvaltransporten. Bij deze controle werden drie transporten retour afzender gestuurd omdat de lading niet overeen kwam met de verstrekte vergunningen. De drie overtreders ontvingen een boete met een totaalbedrag van 23.650 euro.

De controle werd uitgevoerd tussen 8.00 en 16.00 uur door vijf medewerkers van politie en douane. Drie van de 20 gecontroleerde transporten bleken in overtreding en werden beboet. Eén transporteur vervoerde niet gereinigde verfblikken. Hij beschikte niet over de vereiste vergunning en kreeg daarom een boete van 7400 euro. Een tweede transporteur vervoerde huishoudelijk afval onder de vlag van bouw- en sloopafval. Voor deze overtreding werd een boete van 15.000 euro uitgeschreven. De derde overtreder vervoerde afval terwijl zijn houderschapsverklaring niet de vereiste gegevens bevatte. Dit leverde een boete van 1250 euro op.

TEGELEN Agressieve automobilist bekeurd; 489 euro

TEGELEN Een 28-jarige automobilist uit Viersen is maandagmiddag door de politie bekeurd nadat hij herhaaldelijk agressief rijgedrag vertoonde. De politie zag de man rond 14.00 uur vanuit Venlo richting Belfeld rijden. Hij haalde rechts in en reed met hoge snelheid door de bebouwde kom van Tegelen. De snelheidsmeter liep op tot 90 km per uur waar 50 km is toegestaan. In de gemeente Belfeld reed de man nog harder. Het linker buitenspiegel ontbrak aan de auto van de man. De Duitser werd in Belfeld aangehouden en ontving drie boetes; twee voor snelheidsovertredingen, elk ter waarde van 216 euro en een voor het ontbrekende buitenspiegel van 57 euro. Het totaalbedrag van de boete bedraagt 489 euro.

HORN Dronken automobilist beschadigt diverse bomen

HORN Een 30-jarige automobilist uit Aarle Rixtel veroorzaakte maandagmorgen diverse beschadigingen aan bomen die naast de Rijksweg N280 staan. De man reed rond 7.30 uur vanuit Roermond richting Weert. Hij merkte de afslag naar Haelen te laat op. In een poging om alsnog de afslag te bereiken raakte zijn auto in een slip en gleed over een lengte van 35 meter de berm in. Verschillende bomen die in de berm stonden werden vernield danwel beschadigd. Tegen de bestuurder is proces verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg de man een rijverbod van vier uur omdat bleek dat hij met teveel alcohol achter het stuur zat.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Noord Venlo 28-01-2003 '
Lees ook