Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-02-2003
Persberichten district Maastricht (HP 14.15 uur) Woensdag 19 februari 2003

Maastricht, ravage op kruising Viaductweg-Meerssernerweg.

Vanmorgen, woensdag 19 februari 2003, omstreeks 06.30 uur heeft op de kruising Viaductweg-Meerssernerweg te Maastricht een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij drie automobilisten naar het academisch ziekenhuis vervoerd moesten worden. De veroorzaker negeerde volgens een getuigenverklaring een rood licht en bleek tevens onder invloed zijn auto te hebben bestuurd.
Komende vanaf de Noorderbrug negeerde een 30 jarige automobilist uit Tongeren een rood licht op de genoemde kruising. Op de kruising volgde een aanrijding met twee personenautos die beide vanaf de Meerssenerweg te Maastricht uit de richting van het station de kruising waren opgereden. Een van de automobilisten bleef bekneld in zijn auto zitten en moest door de brandweer uit zijn auto bevrijd worden. De kruising werd geheel geblokkeerd door brokstukken van de autos maar ook door de voertuigen van de hulpdiensten. Hierdoor ontstond een file voor de Geusseltkruising van naar schatting 5 kilometer. De veroorzaker van het verkeersongeval schoot met zijn auto van de rijbaan en belandde vier tot vijf meter lager in een talud waar hij met zijn auto tegen een flatgebouw tot stilstand kwam. Alle drie de automobilisten werden door ambulances overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht. Van de veroorzaker werd door een politiearts een bloedmonster genomen omdat hij behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde. Alle gewonde automobilisten konden na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. De betrokken personenautos moesten door een takelbedrijf worden weggesleept. Een veegploeg van de gemeente heeft daarna het gehele wegdek van de kruising moeten schoonvegen. De politie maakt tegen de inwoner van Tongeren proces-verbaal op.

Maastricht, gewapende overval in tankstation.
Dinsdagavond 18 februari 2003 heeft een onbekend gebleven persoon een gewapende overval gepleegd in een aan de Viaductweg te Maastricht gelegen tankstation. De overvaller ging er met de dagopbrengst en enkele tientallen pakjes sigaretten vandoor.
Kort voor sluitingstijd rond 20.00 uur kwam een onbekende man het tankstation aan de Viaductweg te Maastricht binnen. Hij bedreigde het enige mannelijke personeelslid met een vuurwapen en dwong deze geld uit de kassa af te geven. Ook werd het personeelslid gedwongen sigaretten uit het rek te nemen en deze in zakken te doen. Na het in bezit krijgen van het geld en de sigaretten ging de overvaller er vandoor. Hij verdween in de richting van de Kolonel Millerstraat te Maastricht. Kort daarna deed de politie een onderzoek in de omgeving waarbij gebruik genaakt werd van een speurhond. De hond nam wel en spoor op maar dit liep dood. De pompbediende heeft bij de politie aangifte gedaan. Er wordt een verder onderzoek ingesteld.

Maastricht, rijden onder invloed.
De politie heeft woensdagmorgen 19 februari 2003 omstreeks 01.15 uur een 24 jarige automobilist bekeurd wegens het rijden onder invloed. De automobilist werd op de Franciscus Romanusweg te Maastricht door een politiepatrouille gecontroleerd naar aanleiding van een defecte remverlichting. Nadat hij werd aangesproken bleek hij naar het gebruik van alcohol te ruiken. Ook de alcoholblaastest gaf aan dat de bestuurder alcohol gedronken had. Hij werd daarna meegenomen naar het politiebureau waar de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf tussen 1.0 en 1.1. tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 4 uur.

Maastricht, winkeldief aangehouden.

Een 32 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagmiddag door de politie aangehouden nadat hij door personeel van een supermarkt betrapt was bij een winkeldiefstal.
In een supermarkt gevestigd in het winkelcentrum de Brusselsepoort nam de inwoner van Maastricht een tray met bier weg alsmede een net mandarijnen en een zak met drop. Hij dacht ongezien de winkel te kunnen verlaten maar aan de uitgang werd hij door het personeel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldief meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. De gestolen waren zijn teruggegeven aan de eigenaar.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 19-02-2003 '
Lees ook