Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 februari 2003 Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523

Midden- en Noordoost-Twente:

Aanhouding wegens doorrijding na aanrijding 03-019680
Denekamp, Markt
Donderdag 13 februari omstreeks 16.15 uur Door politieagenten werd gezien dat een 76-jarige man uit Denekamp uit parkeerstand wegreed, hierbij tegen een naast hem geparkeerd staande auto botste en vervolgens doorreed. De agenten noteerden het kenteken van de auto en bezochten de man even later in zijn woning. De man ontkende in eerste instantie de schade te hebben veroorzaakt, waarop hij werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar van de beschadigde auto, een 57-jarige vrouw uit Tilligte, deed inmiddels aangifte.

Ongeval met letsel
03-019561
Oldenzaal, Lindestraat
Donderdag 13 februari omstreeks 13.25 uur Een 75-jarige vrouw uit Coevorden had net haar auto tot stilstand gebracht, toen n van de bij haar achter in de auto zittende kinderen, van binnenuit het portier opende. Op dat moment naderde van achteren een 31-jarige fietsster uit Oldenzaal. Zij kon niet meer uitwijken, botste tegen het portier en kwam ten val. De 31-jarige had hoofdpijn en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Na behandeling mocht zij naar huis.

Gordelcontrole
03-019679
Borne, Europastraat
Donderdag 13 februari tussen 13.45 en 16.15 uur In totaal werden 53 inzittenden gecontroleerd op het dragen van de autogordel. 15 personen droegen geen gordel en werden bekeurd.

Aanhouding wegens vernieling fietsen 03-019827
Hengelo, Brinkstraat en Markt
Vrijdag 14 februari omstreeks 02.00 uur Surveillerende politieagenten zagen op de Markt een aantal personen lopen die tegen een hekwerk trapten. Op datzelfde moment meldden getuigen dat deze personen even daarvoor een aantal fietsen vernield hadden. De drie verdachten, mannen uit Enschede van resp. 19, 21 en 22 jaar, werden hierop aangehouden. Door de politie werden even later een aantal fietsen aangetroffen op de Brinkstraat en de Markt, waarvan de voorwielen verbogen waren. De politie komt graag in contact met de eigenaars van de beschadigde fietsen en met eventuele getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900-8844.

Meisje mishandeld
03-019795
Hengelo, Anninksweg
Donderdag 13 februari tussen 19.15 en 19.30 uur Een 16-jarig meisje uit Hengelo fietste op de Anninksweg in de richting van het centrum. Vlak voor het spoorviaduct kwam een jongen naast haar fietsen. Toen zij zijn richting opkeek, gaf hij haar een klap in het gezicht, waardoor zij onder het viaduct op de grond viel. Zij kwam overeind, waarna de jongen haar vastpakte en tegen de wand duwde. Het meisje schopte van zich af, waarna de jongen zijn fiets pakte en er vandoor ging in de richting van de Bergweg.Het meisje liep een pijnlijk oog en hoofd op. Zij kon het volgende signalement van de verdachte geven: een jongen van ongeveer 20 jaar oud en ongeveer 1.85 meter lang. Hij droeg een zwarte baseballpet.

Oplichting
03-019661
Hengelo, Tuindorpstraat
Donderdag 13 februari omstreeks 15.00 uur Een man en vrouw kwamen een winkel binnen en rekenden kort daarna een artikel bij de kassa af. De man vroeg vervolgens aan de medewerker of deze biljetten kon wisselen. Hij spaarde namelijk eurobiljetten van elk land. Hierna begint het wisselen waarbij veel verwarring werd gezaaid. Na veel heen en weer gegraai, verlieten de man en vrouw de winkel. Hierna blijkt er ruim 500,- uit de kassa te zijn verdwenen. De medewerker deed inmiddels aangifte en gaf daarbij het signalement van beide verdachten. Het zou gaan om een man en vrouw met Zuid-Europees uiterlijk. De man is ongeveer 1.65 meter lang, heeft een gezet postuur, kort zwart/grijs haar en sprak in gebrekkig Engels. Hij droeg een halflange zwart leren jas. De vrouw is ongeveer 1.55 meter lang, heeft een gezet postuur en donker rood/bruin schouderlang haar met lichtere lokken. Zij droeg een halflange bruine jas. Toen zij vertrok, groette zij in het Duits.

Deel: ' Politiebericht Twente 14-02-2003 '
Lees ook