Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-03-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.40 uur

Ongeval met letsel

DRIEBERGEN-RIJSENBURG- Woensdagmiddag vond een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte. Omstreeks 15.30 uur reed een 52-jarige fietser uit Driebergen-Rijsenburg op de Oranjelaan. Zij had in haar linkerhand een doos vast, met haar rechterhand hield zij een hond aan de lijn vast. De hond trok plotseling naar rechts, waardoor de fietser uit balans raakte.

De fietser kwam ten val tegen het linkerspatscherm van een personenauto naast haar en viel vervolgens op de grond. Als gevolg van het ongeval liep het slachtoffer letsel op aan rug en was benauwd. Nadat de ambulance haar ter plaatse had onderzocht, werd ze vervoerd naar het ziekenhuis. De hond is tijdelijk afgegeven aan haar buurvrouw.

Verkeerscontrole

ZEIST- Woensdagmorgen controleerde de politie op de Boulevard op snelheid. Tussen 07.40 en 08.40 uur vond dit plaats. Er zijn 28 bekeuringen uitgeschreven. 18 Voor een te hoge snelheid en 10 voor het niet dragen van een gordel. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/u, terwijl hier 50 km/u is toegestaan.

DE BILT- Op de Soestdijkseweg is woensdagmorgen gecontroleerd op snelheid. van 10.00 tot 11.00 uur werd deze controle gehouden. In totaal zijn er 854 voertuigen gecontroleerd. Hiervan hebben er 54 een bekeuring ontvangen voor een te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u, terwijl hier 50 km/u is toegestaan. Ook zijn er 9 bekeuringen uitgeschreven voor geen gordel dragen.

Verkeersongeval

ZEIST- Op de kruising Panweg-Nepveulaan vond woensdagmorgen een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte. Omstreeks 08.00 uur reed een 30-jarige automobilist uit Zeist op de Nepveulaan, komende uit de richting Dijnselweg.

Op de kruising verleende zij geen voorrang aan een van links komende motor. Hierdoor ontstond een aanrijding met de 33-jarige motorrijder uit Zeist. De motorrijder klaagde over pijn is zijn rug en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Brandstichtertjes

ZEIST- Woensdagmiddag zijn 2 jongetjes aangehouden die bekenden een caravan in de brand te hebben gestoken.

Dinsdagmiddag waren de jongetjes, beiden 9 jaar oud en afkomstig uit Zeist, aan het spelen op het parkeerdek tegenover de L-flat op de Laan van Vollenhove. Daar hebben ze een ruit van een aldaar geparkeerde caravan open gebroken en zijn de caravan ingekropen. Eenmaal binnen hebben ze een vuurtje gestookt, wat uit de hand liep. Er kwam brandend papier achter het keukenblok terecht, waardoor vrij snel een hevige brand uitbrak. De jongetjes konden net op tijd ontsnappen door het raampje.

De politie heeft onderzoek in de buurt verricht. Hieruit werd duidelijk dat het kinderen uit de buurt geweest moesten zijn. De schooljuffrouw van de jongens had in de wandelgangen ook van het verhaal gehoord en heeft ze ondervraagd. Zij bekenden al snel. De juffrouw heeft de politie gebeld en de jongens konden meegenomen worden naar het bureau. De jongens hebben een uitbrander gekregen en de ouders van de kinderen worden aansprakelijk gesteld voor de schade.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Binnensticht 20-03-2003 '
Lees ook