Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-03-2003 Persberichten district Eemland noord, 10.30 uur

Autodiefstal

SOEST In de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 maart werd een autodief op heterdaad betrapt.

Rond 02.00 uur zag een politieman op de Rubenslaan een auto met stadslicht vanaf een parkeerplaats de rijbaan oprijden. De politieman zag dat de bestuurder vervolgens het dimlicht, maar daarna weer het stadslicht aandeed en besloot het voertuig te controleren. Op het moment dat hij in de richting van de auto reed, zag hij een schim uit de auto springen en wegrennen. De persoon verdween in het nachtelijk donker en liet de auto midden op de weg achter.

De politieman ging poolshoogte bij de auto nemen en zag dat het contactslot was doorverbonden. De auto bleek door de verdachte van de parkeerplaats te zijn gestolen, maar was dus niet echt ver gekomen. De verdachte werd niet meer in de omgeving aangetroffen.

Bromfietsers gewond, auto rijdt door

SOEST Op maandag 10 maart raakte twee opzittenden van een bromfiets gewond toen zij door een auto werden aangereden. De automobilist reed door.

Rond 20.25 uur reed een 16-jarige jongen uit Zeist met zijn bromfiets over de Beckeringhstraat. Bij hem achterop zat een 15-jarige jongen uit Zeist. Zij kwamen uit de richting van de Laanstraat en reden in de richting van het Binnenhof. Een automobilist reed vanaf de Kostverlorenweg de kruising met de Beckeringhstraat op in de richting van de Nieuwstraat. De auto voerde echter geen verlichting en de bestuurder verleende geen voorrang aan de bromfietser. Een aanrijding was het gevolg. Beide opzittenden van de bromfiets kwamen ten val, maar de automobilist reed met gedoofde verlichting door.

Beide slachtoffers zijn met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. De bromfiets raakte geheel vernield.

De betrokken auto was een grijze Ford Escort. In de auto zaten vermoedelijk drie personen. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld en getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Gieren

SOEST Op maandag 10 maart werd een boer bekeurd omdat hij mest uitreed.

Rond 19.25 uur zag een politieman dat een boer op een weiland aan de Eemweg mest aan het uitgieren was. Daarbij bracht hij de mest niet in de grond maar spoot het er overheen. De boer, een 62-jarige man uit Soest, werd bekeurd voor het niet emmissie-arm uitrijden van mest.

Man gewond

BAARN -Op maandag 10 maart werd een man met een mes verwond. De verdachte werd aangehouden.

Rond 18.00 uur gingen een 42-jarige man uit Laren en een 43-jarige vrouw uit Baarn iets ophalen bij de ex-man van de Baarnse vrouw. In de aan de Stationsweg gelegen woning van deze ex, een 44-jarige man uit Baarn, ontstond een woordenwisseling. Vervolgens pakte de 44-jarige man een mes en rende de 42-jarige man de woning uit. In de tuin gooide de 44-jarige man het mes naar de wegrennende 42-jarige man en raakte hem in zijn been.

De politie werd gewaarschuwd en de 44-jarige verdachte werd aangehouden. Het 42-jarige slachtoffer werd per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht en daar werden zijn verwondingen gehecht en kreeg hij twee tetanusinjecties. De verdacht is in het politiebureau ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Utrecht District Eemland noord 11-03-2003 '
Lees ook