Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-03-2003 Persberichten district Eemland zuid, 11.30 uur

Verkeersongevallen met letsel

AMERSFOORT Een 17-jarige Amersfoorter is zaterdagmiddag rond 12.30 uur licht gewond geraakt aan zijn hoofd nadat hij met zijn bromfiets in aanrijding was gekomen met een 13-jarige Amersfoortse fietser. Op de Keerkring raakten de twee frontaal met de sturen in aanraking. Beide jongens vielen. De 17-jarige viel dusdanig hard, dat zijn helm afviel en hij met zijn hoofd tegen een container terecht kwam. Hij liep hierdoor een hoofdwond op waarvoor hij kort behandeld werd in het Lichtenbergziekenhuis. Het bleek dat de jongen geen bromfietscertificaat bezat. De 13-jarige jongen bleef ongedeerd.

Op de kruising Rondweg-Noord met de Laan van Duurzaamheid is zondagochtend rond 01.00 uur een 51-jarige vrouw uit Ermelo gewond geraakt nadat zij met haar auto in aanrijding kwam met de auto van een 31 jarige man uit Hoogland. De vrouw, die uit de richting Jonkvrouw Foeytweg kwam en richting Laan van Duurzamheid ging, heeft mogelijk de automobilist uit Hoogland, die over de Rondweg richting Bunschoterstraat reed, over het hoofd gezien. Beide voortuigen zijn door de aanrijding om hun as gedraaid. De vrouw is met hoofd-, nek- en rugklachten uit haar auto geknipt en overgebracht naar het UMC, de man bleef ongedeerd. De politie onderzoekt nog de exacte toedracht van het ongeval.

Inbreker aangehouden

AMERSFOORT Een 29-jarige Amersfoorter is zondagmorgen om 03.00 uur op heterdaad aangehouden nadat hij uit een woning aan het Neptunusplein kwam met een net gestolen DVD-speler in zijn hand. De politie was even daarvoor gewaarschuwd door getuigen. De man is meegenomen naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Met alcohol op achter het stuur

HOOGLAND Op de Maatweg zagen surveillerende agenten zondagmorgen rond 03.15 uur een 26-jarige man uit Huizen rijden. Ze onderwierpen deze man aan een blaastest. Het bleek dat de man teveel gedronken had (290 ug/l). Hij kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 190 euro.

Aanrijding met alcohol in het spel

LEUSDEN Op het verkeersplein Randweg is zaterdagmiddag rond 17.50 uur een 60-jarige man uit Leusden met zijn auto achterop de auto van een 34-jarige man uit Leusden gereden. De man bleek teveel gedronken te hebben (hoeveelheid niet bekend). Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 09-03-2003 '
Lees ook