Korps: Utrecht, plaats: 15-03-2003 Persberichten district Eemland zuid, 11.40 uur

Dodelijk ongeval op Zeisterweg

WOUDENBERG Op de Zeisterweg is vrijdag rond 08.35 uur een 21-jarige inwoonster van Baarn om het leven gekomen.

De automobiliste stond op de Zeisterweg voorgesorteerd om linksaf te slaan. Op dat moment werd zij van achteren geraakt door een bestuurder van een touringcar. Hierdoor werd de auto van de vrouw op de andere weghelft gedrukt. Een tegemoetkomende vrachtwagenchauffeur raakte de auto frontaal. De vrouw overleed ter plaatse.

De brandweer van Woudenberg heeft het lichaam uit de auto gehaald. Door de Regionale Verkeersdienst van de Politie Regio Utrecht is technisch onderzoek verricht. Ook zijn overzichtsfotos gemaakt vanuit een helikopter van het KLPD.

Voor verschillende getuigen en betrokkenen werd slachtofferhulp ingeschakeld.

Grote alcoholcontrole in Amersfoort

AMERSFOORT Op de Rondweg-oost en de Stadsring zijn vrijdag in totaal achthonderd voertuigbestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. Dit resulteerde in zes aanhoudingen.

In de middag vond van 15.30 tot 18.00 uur het eerste deel van de controle plaats bij de uitgang van het bedrijventerrein De Hoef aan de Rondweg-oost. Op sportpark Zielhorst werden in totaal 465 bestuurders staande gehouden en gecontroleerd op het nuttigen van vrijdagmiddagborrels. Een bestuurder, een 45-jarige Amersfoorter, had teveel alcohol op. Door de uitslag (555 ug/l) zal hij zich voor de rechter hierover moeten verantwoorden.

De alcoholcontrole werd in de avond, van 19.15 tot 22.00 uur, voortgezet aan de Stadsring. Hierbij werd het verkeer vanuit het centrum gecontroleerd en staande gehouden op de parellelweg. Van de 335 bestuurders bleken vijf onder invloed. De uitslagen varieerden van 230 tot 325 ug/l. De laatste kwam op het conto van een 53-jarige Amersfoorter.

Alle vijf bestuurders kregen een boete van 190 euro mee.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 15-03-2003 '
Lees ook