Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-03-2003 Persberichten district Heuvelrug, 09.35 uur

Ernstige aanrijding

RHENEN Op maandag 3 maart vond een ernstige aanrijding tussen drie autos plaats. Meerdere personen raakten gewond.

Rond 08.15 uur sorteerde een 32-jarige automobilist uit Veenendaal links voor en stopte op de Utrechsestraatweg om linksaf de Autoweg op te rijden. Hij kwam uit de richting van Elst en reed in de richting van Rhenen.. Een achter hem rijdende 72-jarige automobilist uit Amerongen zag dit te laat en botste op zijn voorligger. Daardoor werd de auto van de Veenendaler het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer opgeduwd. Daar naderde op dat moment een 39-jarige automobilist uit Arnhem. Een ernstige aanrijding was het gevolg.

De politie kwam met vier eenheden, de brandweer met twee en de ambulance eveneens met vier eenheden ter plaatse. Door de aanrijding ontstond een behoorlijke ravage en de weg moest voor ongeveer anderhalf uur worden afgesloten. De 72-jarige automobilist werd tezamen met zijn echtgenote met onbekend letsel per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede gebracht. De 39-jarige Arnhemmer werd met mogelijk rug- en/of nekletsel per ambulance naar het Rijnstateziekenhuis in Arnhem vervoerd. De Veenendaler werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Alle drie de autos werden weggesleept.

Snelheidscontrole

VEENENDAAL Op maandag 3 maart heeft de politie een snelheidscontrole gehouden.

Tussen 16.15 uur en 16.45 uur werd op de Kerkewijk gecontroleerd. In dat half uur passeerden 369 voertuigen de radarpost en daarvan reden er 7 sneller dan de toegestane 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed met een snelheid van 70 km/u.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Heuvelrug 04-03-2003 '
Lees ook