Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-03-2003 Persberichten district Heuvelrug, 09.25 uur

Proces-verbaal voor vernieling

AMERONGEN De wijkpolitie van Amerongen heeft proces-verbaal opgemaakt tegen drie 21-jarige mannen uit Amerongen voor het plegen van vernieling. In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 februari werden omstreeks 03.00 uur de ruiten van een bushokje op de Koningin Wilhelminaweg vernield.

Op grond van gegeven signalementen stelde de politie een onderzoek in en achterhaalde de identiteit van de drie mannen. Het drietal is inmiddels gehoord door de politie. Zij hebben bekennende verklaringen afgelegd over betrokkenheid bij de vernieling. De mannen verklaarden dat er geen aanleiding of reden was voor de vernieling.

Flitspaalpesten bekeurd

LEERSUM De wijkpolitie in Leersum heeft twee 16-jarige jongens uit Amerongen en Elst en een 18-jarige man uit Amerongen bekeurd voor baldadigheid in verband met een poging om een flitspaal op de Rijksstraatweg te saboteren.

Op donderdag 23 januari 2003 passeerde het drietal met een bromfiets in totaal 14 maal achter elkaar met flinke snelheid de flitspaal. Dit deden ze door de paal tegemoet te rijden zodat het verzekeringsplaatje niet op de foto zichtbaar was.

Echter, dankzij de lokale bekendheid van het wijkteam werd de identiteit van het trio snel duidelijk. Na een gesprek bekenden de jongens en de man deze actie te hebben uitgevoerd. Een 16-jarige jongen en de 18-jarige man krijgen beiden in overleg met justitie een boete van 115 euro. Voor een 16-jarige jongen wordt de boete door het openbaar ministerie nog vastgesteld.

Straatroof

VEENENDAAL Op maandag 10 maart werd een vrouw van haar tas beroofd.

Rond 19.45 uur liep een 66-jarige vrouw uit Veenendaal over de Donsvlinderstraat. Terwijl zij op het trottoir liep, hoorde zij dat een bromfiets haar van achteren naderde. Vervolgens voelde zij dat haar tas van haar schouder werd gerukt en zag zij dat twee jongens op een bromfiets met haar tas wegreden in de richting van de Rondweg-west.

De passagier van de bromfiets was een blanke jongen, had kort blond stekelhaar, had donkere kleding aan en droeg een korte jas. De bestuurder had eveneens donkere kleding aan. De bromfiets was GEEN scootermodel. De gestolen tas was een bruine zogenaamde dokters-/schoudertas met daarin o.a. een portemonnee met een klein geld bedrag en persoonlijke papieren. De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Zwaar onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE Op maandag 10 maart werd een automobilist aangehouden omdat hij zwaar onder invloed van alcohol verkeerde.

Rond 18.40 uur controleerden politiemensen op de Nieuweweg een 62-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede. Bij de blaastest blies de man een F (Fail), hetgeen betekent dat hij beduidend teveel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 930 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij moet binnenkort voor de rechter verschijnen.

Auto tegen boom
VEENENDAAL Op maandag 10 maart raakte een automobilist gewond bij een aanrijding.

Rond 15.20 uur reed een 20-jarige automobilist uit Veenendaal over de Dragonderweg, komende uit de richting van de Meentdijk. In de bocht voor het bruggetje raakte hij van de weg, belandde in de berm en botste tegen een boom. Daarbij raakte hij bekneld. De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen ter plaatse.

Het slachtoffer werd uit zijn benarde positie bevrijd. Hij is per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis gebracht. Hij is met o.a. een hersenschudding en een verbrijzelde knieschijf in het ziekenhuis opgenomen. De auto is door een takelbedrijf afgesleept.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Heuvelrug 11-03-2003 '
Lees ook