Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-03-2003 Persberichten district Lekstroom, 09.20 uur

Service politie

NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN/HOUTEN/LOPIK/VIANEN - Wanneer bezoekers een politiebureau in het politiedistrict Lekstroom, in Nieuwegein, Houten IJsselstein Lopik of Vianen, bezoeken dan heeft men bij binnenkomst aan de balie direct te maken met een medewerker/ster van de afdeling Service.

Een medewerker Service is opgeleid om de bezoekers in eerste instantie te woord te staan. Dit kan via de receptie in een van de bureaus of via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. Een medewerker service zal proberen vast te stellen waarom de bezoeker het bureau binnenkomt of daar naartoe belt en zal deze zelf verder helpen of zo spoedig mogelijk doorverwijzen naar een andere collega.

De afdeling Service is in het leven geroepen om politieagenten zoveel mogelijk hun werk op straat te laten uitvoeren. De servicemedewerker/ster is speciaal opgeleid om aangiften op te nemen. Dit betreft aangiften die over het algemeen geen zicht op een dader in zich hebben zoals bijvoorbeeld: diefstal fiets, inbraak in de auto, zakkenrollen, vernieling van goederen, schade aan de auto, bepaalde vormen van fraude etc. .
Wanneer er wel informatie over een dader is (zgn. daderindicatie) dan wordt de aangifte gemaakt door een andere, specialistische, afdeling.

Als extra service zijn er formulieren aan de bureaus beschikbaar, waarop de aangever eenvoudige aangiften (zonder dat daderinformatie bekend is) kan invullen. De afdeling Service verwerkt die aangifte op een later tijdstip en wordt dan binnen een week per post naar de aangever verstuurd. De formulieren worden gebruikt om lange wachttijden in de hal van het bureau te voorkomen.

Tevens wordt door de afdeling Service het systeem van gevonden en verloren voorwerpen bijgehouden. Ook zorgt men voor de juiste papieren wanneer u een paspoort of rijbewijs bent kwijtgeraakt waarmee u bij de gemeente weer een nieuwe kunt aanvragen.

De Service afdelingen op de bureaus Houten, Vianen en IJsselstein zijn grotendeels geopend tijdens kantooruren, Lopik is beperkt geopend. Het bureau in Nieuwegein is 24 uur per dag geopend, de afdeling Service is daar aanwezig van 07.00 uur t/m 23.00 uur. Het landelijke telefoonnummer van de politie is 0900-8844 (Wel politie, geen spoed). Voor alle spoedgevallen is het nummer 1-1-2.

Verkeerscontroles

IJSSELSTEIN- Maandagmiddag controleerde de politie op de Achtersloot tussen 15.30 en 16.00 uur op snelheid. Er hebben 3 mensen een boete ontvangen. 2 voor een te hoge snelheid en 1 voor een brommer die geen helm op had. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u, terwijl hier 60 km/u is toegestaan.

Fietser zonder licht

WOERDEN- Dinsdagnacht is een jongen aangehouden die zonder licht fietste en zijn naar niet wilde opgeven.

Een 17-jarige jongen uit Woerden fietste omstreeks 00.30 uur over de industrieweg. Hier hielden agenten hem aan om hem te bekeuren voor het fietsen zonder licht. De woerdenaar was het niet eens met de bekeuring en wilde zijn naam niet vertellen. Hierop is de verdachte aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na een kort verhoor en 2 bekeuringen kon de fietser weer gaan.

Winkeldiefstal

HOUTEN- Op Maandagavond werd een jongen aangehouden na een winkeldiefstal. Omstreeks 18.30 uur werd een 16-jarige jongen uit Houten aangehouden in een winkel aan de Spoorhaag.

De jongen wilde de winkel verlaten zonder enkele chocoladerepen af te rekenen en winkelpersoneel heeft hem via cameras kunnen betrappen. De jongen werd staande gehouden en overgedragen aan de politie. De jongen moet nu een werkstraf uitvoeren bij HALT.

Graffitispuiter krijgt spijt
HOUTEN- Maandagavond kwam een jongen zichzelf aangeven bij het politiebureau. De 18-jarige man uit Houten bekende dat hij afgelopen zondag in de buurt van de Koolmeeshaag enkele woningen met graffiti had bespoten.

De man, die verklaarde tijdens zijn acties onder invloed te zijn geweest van alcohol en drugs, kreeg spijt van zijn actie en besloot zichzelf aan te geven. Omdat de man zichzelf heeft aangegeven is met hem afgesproken dat hij contact opneemt met de gedupeerden in verband met schoonmaken cq schadevergoeding.

Hennepkwekerij ontmanteld
HOUTEN- Maandagmiddag heeft de politie een hennepkwekerij ontmanteld. Omstreeks 15.30 kreeg de politie een melding binnen dat er een lekkage was in een flat aan het Kooikerseind. In de woning troffen ze een ontmantelde hennepkwekerij aan. In de hal en in een kamer stond een flinke laag water op de vloer. Er hing een wietlucht, maar de plantjes waren met wortel en al verdwenen.

Op de galerij hield de politie de bewoner van de flat als verdachte aan. De 23-jarige man uit Houten ging vrijwillig mee naar het bureau. Er zijn een flink aantal lampen met bijbehorende apparatuur in beslag genomen.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 18-03-2003 '
Lees ook