Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-02-2003 Persberichten district Lekstroom, 10.10 uur

Hennepkwekerij

IJSSELSTEIN Op woensdag 26 februari heeft de politie een hennepkwekerij ontmanteld.

Rond 13.00 uur werd een onderzoek in een woning aan de Parklaan ingesteld. Daarbij werd een hennepkwekerij met ongeveer 90 planten opgerold. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. De 36-jarige bewoner werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist mishandeld

NIEUWEGEIN Op woensdag 26 februari werd een automobilist door een andere automobilist mishandeld.

Rond 12.55 uur reed een 22-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Zandveldseweg in de richting van Vianen. Hij reed op de rechterrijstrook en wilde van rijstrook veranderen. Hij keek in zijn linkerbuitenspiegel, zag niets aankomen en veranderde van rijstrook. Toen hij dat deed, hoorde hij het piepen van banden en zag dat een auto achter hem hard remde. Geschrokken stopte de Nieuwegeiner iets verderop op de busbaan en hoorde wederom het geluid van piepende banden. Hij zag dat de auto die zojuist hard achter hem had moeten remmen, achter hem aan was gereden en nu bij hem stopte. Die automobilist stapte uit, liep naar de Nieuwegeiner toe, zei dat hij uit had moeten kijken en stompte hem vervolgens hard in het gezicht. Daarna stapte de verdachte in zijn auto en reed weg.

De Nieuwegeiner hield aan de mishandeling een pijnlijk linkeroog over en deed aangifte van mishandeling. De politie stelt aan de hand van het kenteken van de auto van de verdachte een onderzoek in.

Laserguncontrole

HOUTEN Op woensdag 26 februari heeft de politie met de lasergun een snelheidscontrole op de Spoorhaag en Het Rond gehouden.

De controle vond tussen 20.35 uur en 21.45 uur plaats. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 30 km/u. In totaal werd de snelheid van 35 voertuigen gecontroleerd. Eén bestuurder reed met een snelheid van 45 km/u en werd bekeurd. De overigen hielden zich aan de toegestane snelheid.

Automobilist aangehouden

NIEUWEGEIN In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 februari werd een automobilist aangehouden na een achtervolging per auto en te voet.

Rond 00.30 uur wilden politiemensen een auto op de Buizerdlaan controleren. De bestuurder negeerde het stopteken en ging er met de auto vandoor. De politiemensen gingen achter de auto aan. Daarbij zagen zij dat er drie personen in de auto zaten. Op de IJsselsteinseweg wilde de politiewagen de verdachte auto inhalen, maar werd daarbij afgesneden, waardoor de politieman de berm in moest sturen om een aanrijding te voorkomen. De politieauto liep daarbij geen schade op. De bestuurder van de verdachte auto sprong op de IJsselsteinseweg uit het nog rijdende voertuig en ging er te voet vandoor. De auto kwam tegen een boom tot stilstand.

Eén politieman ging te voet achter de wegrennende bestuurder aan, terwijl de andere politieman per auto achter deze verdachte aanging. De achtervolging voerde over de Roerdomplaan en de Zwarte Stern en weer de Roerdomplaan. Op de Roerdomplaan kon uiteindelijk de verdachte, een 17-jarige jongen uit Nieuwegein, worden aangehouden. In de omgeving van de achtergelaten auto werd een onderzoek naar de andere verdachten ingesteld. Daarbij werd gebruik gemaakt van twee diensthonden, maar de twee andere verdachten werden niet meer aangetroffen.

In de auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld. De auto is weggetakeld en aan het politiebureau veilig gesteld.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 27-02-2003 '
Lees ook