Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-08-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.30 uur

Vlaggendragers aangehouden

MAARSSEN - Op zaterdagochtend werden twee mannen aangehouden omdat ze met gestolen vlaggen liepen te zwaaien.

Omstreeks 01.30 uur zagen agenten de twee mannen, in de leeftijd van 17 en 19 jaar afkomstig uit Maarssen, met vlaggen van AH rondlopen. De man werden aangehouden en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De vlaggen gaan weer retour naar de winkelketen.

Bromfiets snel terug

MAARSSEN - Op vrijdagmiddag deed een vrouw aangifte van haar bromfiets en zag deze enkele uren later rijden.

De vrouw zag omstreeks 15.45 uur een 14-jarige meisje uit Maarssen op haar bromfiets rijden door de wijk Antilopespoor. Ze zette de achtervolging in en kon het meisje vastpakken en waarschuwde de politie. Het meisje is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. De bromfiets ging weer retour naar de rechtmatige eigenaar.

Katten aan lot overgelaten

WOERDEN - Op vrijdagmiddag werden dieren uit een woning gehaald omdat de bewoner al enige tijd op vakantie was.

De dierenbescherming had de melding gekregen dat de bewoner van een woning aan de IJsseloord al 1.5 week op vakantie was en de dieren aan hun lot waren overgelaten. De politie forceerde de deur en de vier katten werden meegenomen en ondergebracht in een asiel. Wanneer de bewoner thuis komt krijgt die de rekening van het asiel.

Helm stelen van politiebureau

HARMELEN De politie hield vrijdagavond twee vijftienjarige jongens uit Harmelen aan die kort daarvoor een helm hadden gestolen van het terrein van het politiebureau in die plaats.

De politie ging direct na de melding op onderzoek uit en controleerde op de Dorpsstraat vier jongens. Zij hadden geen helm bij zich. Die hadden ze even verderop verstopt. Al snel bekenden twee van de vier jongens. Zij wilden eigenlijk een motorblok van een inbeslaggenomen brommer stelen en gingen even kijken wat ze daarvoor nodig hadden. Toen ze de helm zagen, namen ze die vast mee. Proces-verbaal is tegen de jongens opgemaakt.

Brokken niet in de gaten
KOCKENGEN Een 59-jarige automobilist uit Kockengen bleek door de combinatie suikerziekte en medicijnen niet in de gaten te hebben dat hij brokken had gemaakt op de N401.

De man viel op door forse schade aan zijn voertuig en zijn rijstijl. Toen de politie de man controleerde, bleek hij diabeticus. Hij had geen alcohol op. De man is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn auto is weggetakeld. Hij wist dat de medicijnen de rijvaardigheid konden beïnvloeden, maar had daar nog nooit wat van gemerkt. Hij had op de N401 een hectometerpaal kapotgereden en op de Portengen een container.

Alcoholcontrole
KAMERIK De politie hield vrijdagavond in Kamerik een alcoholcontrole. Op de Ingenieur Enschedeweg deden tussen 20.00 en 01.30 uur 430 bestuurders een blaastest. Twee van hen hadden te veel op. Rond 20.45 uur was het de eerste keer raak. Een 49-jarige automobilist uit Nieuwkoop blies 0,95 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Rond 23.15 uur blies een 38-jarige Nieuwegeiner 1,55 promille. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren en moet zich verantwoorden voor de rechter.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 03-08-2002 '
Lees ook