Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-02-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.35 uur

Dure chips

MAARSSEN Op woensdag 12 februari heeft een man zijn chips duur moeten betalen.

Rond 14.25 uur zag een medewerker van een winkel aan het Bisonspoor dat een klant een koker met daarin chips uit de schappen pakte, deze opende en vervolgens vrolijk leeg begon te eten. Toen de klant daarop werd aangesproken, zei hij geen geld te hebben en niet van plan te zijn voor de koker chips te betalen.Daarop werd de politie gewaarschuwd.

De verdachte, een 22-jarige man uit Maarssen, werd aangehouden voor winkeldiefstal en naar het politiebureau overgebracht. Bij zijn verhoor bevestigde hij de koker met chips niet te hebben willen betalen. Uiteindelijk werd zijn proletarisch chips eten toch nog een dure hobby: hij kreeg een boete van 115,-.

Geslotenverklaring

MONTFOORT De politie heeft op woensdag 12 februari op de Slotlaan / Achthoven west gecontroleerd op de naleving van de geslotenverklaring.

De controle vond tussen 17.45 uur en 18.30 uur plaats. Acht bestuurders werden bekeurd omdat zij in strijd met de geslotenverklaring toch de weg inreden.

De snel(ste)weg

BREUKELEN Op woensdag 12 februari werd een bromfietser van de snelweg gehaald.

Rond 14.45 uur kreeg de politie de melding dat een bromfietser over de snelweg A2 reed, komende uit de richting van Amsterdam en gaande in de richting van Maarssen. Politiemensen troffen de bromfietser bij het benzinestation Haarrijn aan. Daar kreeg de man, 19 jaar oud en afkomstig uit Velsen-noord, een bekeuring voor het rijden op de snelweg en het rijden zonder bromfietscertificaat.

De bromfiets is voor een technisch onderzoek ingenomen. Daarbij wordt gekeken of het voertuig aan alle technische vereisten voldoet en of hij is opgevoerd. De Velsenaar verklaarde van Velsen onderweg naar Zwijndrecht te zijn. Hij had haast en wist geen andere route dan via de snelweg. Hij heeft zijn route met de trein via station Maarssen mogen vervolgen.

Gordelcontrole

MAARSSEN De politie heeft op woensdag 12 februari een gordelcontrole gehouden.

De controle vond tussen het eind van de ochtend en begin van de middag op de Maarssenbroekse Slag plaats. Negentien bestuurders kregen een bekeuring omdat zij geen gordel droegen en één omdat hij geen rijbewijs bij zich had.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 13-02-2003 '
Lees ook