Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-01-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 10.05 uur

Verkeerscontrole

MAARSSEN De politie heeft op dinsdag een verkeerscontrole op het Bisonspoor gehouden.

De controle vond in de ochtend- en middaguren plaats. In totaal werden achtentwintig bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het niet dragen van de autogordel (10), geen geldige APK (3), het rijden door rood licht (2), verlichting niet in orde (7) en niet handsfree bellen (1).

Ernstige aanrijding

KAMERIK Op dinsdag raakten twee automobilisten gewond bij een ernstige aanrijding.

Rond 17.05 uur reed een 44-jarige automobiliste uit Zwijndrecht over de Ingenieur Enschedeweg, in de richting van Mijdrecht. Ongeveer ter hoogte van de parkeerplaats De Zwaan raakte zij mogelijk door aquaplaning in een slip en kwam op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Daar botste zij frontaal op de auto van een 33-jarige man uit IJsselstein.

Door de kracht van de aanrijding raakte de IJsselsteiner bekneld in zijn auto. Hij moest door de brandweer in samenwerking met personeel van een ambulance uit zijn auto worden bevrijd. Hij werd ernstig gewond per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht. De Zwijndrechtse werd met nekklachten per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Aanvankelijk werd het verkeer over één rijstrook geleid, maar later werd de gehele weg afgesloten. Om 19.00 uur werd de weg weer vrijgegeven. Door de Regionale Verkeersdienst wordt een onderzoek ingesteld.

Verkeerscontrole en aanhouding

MAARSSEN Op dinsdag 28 januari gaf een automobilist bij een verkeerscontrole een valse naam op. Hij kon later worden aangehouden.

Tussen 10.00 uur en 11.00 uur werd een verkeerscontrole op de Dr. Plesmanlaan gehouden. Daarbij werden in totaal tien bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel (8), het niet kunnen tonen van het rijbewijs (1) en een verlopen APK (1).

Eén bestuurder, 31 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, kreeg bekeuringen voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en voor het niet dragen van de autogordel. Bij latere controle van zijn gegevens bleek dat hij een valse naam had opgegeven. Bij controle op het adres van de Utrechtse eigenaresse van de auto kwam de verdachte net met de auto aanrijden. Hij werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal voor het opgeven van een valse naam opgemaakt.

Autos in de brand

HARMELEN In de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 januari zijn enkele voertuigen door brand verwoest c.q. beschadigd.

Rond 03.50 uur kregen de politie en brandweer de melding van een autobrand op het Mauritshof. Daarbij zouden ontploffingen zijn gehoord. In de betrokken bestelbus zouden gasflessen liggen. Bij het ter plaatse komen van de brandweer bleken een naast elkaar staande auto en bestelbus in de brand te staan en was een auto beschadigd door rondvliegende onderdelen van de bestelbus. De brandweer bluste de brandende voertuigen. De bestelbus en auto branden geheel uit.

In de bestelbus bleken enkele gasflessen te zijn ontploft. Naar de oorzaak van de brand wordt door de politie een onderzoek ingesteld.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Rijn & Venen 29-01-2003 '
Lees ook