Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
b.g.g. 0900-8844P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

(1)
7 maart 2003


Ermelo-diefstal uit auto

Een 22- jarige vrouw uit Ermelo deed aangifte van diefstal uit haar auto welke zij op dinsdag 4 maart omstreeks 18.00 uur had geparkeerd aan de Koperwiek. Toen zij op woensdag 5 maart bij haar auto kwam, was het slot geforceerd. Vanuit het dashboardkastje was de autoradio weggenomen. Tevens waren de ingebouwde geluidsboxen weggenomen.
Schadebedrag niet bekend.


Ermelo-verkeersongeval met letsel

Een 79-jarige man uit Ermelo is op 6 maart gewond geraakt, nadat hij per fiets een aanrijding had gehad met een 44 -jarige automobiliste uit Oldebroek. De automobiliste reed over de Stationsstraat, komende uit de richting van het centrum. Op het kruispunt van de Dirk Staalweg verleende zij geen voorrang aan de van rechts komende 79-jarige fietser. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. De man is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het St Jansdal.


Harderwijk-alcoholcontrole

In de nacht van 6 op 7 maart een 7-tal bestuurders op verschillende plaatsen in Harderwijk laten blazen. 1 persoon bleek onder invloed. Betrof een 29-jarige man uit Harderwijk. Hij blies 1,2 promille en kreeg daarom een rijverbod van 6 uur en tevens een proces-verbaal.


Nunspeet- uitgebreide verkeerscontrole

Op 6 maart een uitgebreide verkeerscontrole gehouden op de Eperweg.
Resultaat:
55 blaastesten afgenomen, waarvan 1 persoon onder invloed bleek, blies 1.1 promille.
40 lasersnelheidsmetingen, waarbij 2 x proces-verbaal opgemaakt voor overtreding
2 x proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel
5 x proces-verbaal voor te hoge constructiesnelheid bromfietsen, 2 brommers daarvan werden in beslaggenomen
1 x proces-verbaal voor auto zonder verlichting
3 x proces-verbaal voor het niet dragen van een helm
1 x proces-verbaal voor niet in bezit zijn bromfietscertificaat
1 x proces-verbaal voor negeren stopteken
1 x proces-verbaal voor parkeren in stopverbod

Epe - gewond na ongeval
Een 17 jarig meisje uit Epe is donderdagavond gewond geraakt nadat zij op de Beekstraat in Epe werd aangereden door een personenauto bestuurd door een 74 jarige vrouw uit Epe. De automobiliste sloeg rijdend op de Beekstraat linksaf de Weemeweg in, juist op het moment dat het meisje op haar snorfiets vanuit tegenovergestelde richting naderde. Het slachtoffer is met verwondingen aan hoofd en enkel overgebracht naar een ziekenhuis.


Vaassen - Klikobrand opgelost

De politie heeft de klikobrand achter een woning aan de Grotenkampstede in Vaasen opgelost. Twee jongens van 17 en 18 jaar uit Vaassen hebben bekend dat zij dinsdagnacht omstreeks 05.30 uur één kliko in brand hebben gestoken. Al snel raakte de andere kliko die er naast stond ook in brand. Een heg en een houten wand van de schuur liepen door de brand schade op. Beide jongens worden aangemeld bij het preventieproject Link, waarna een passende maatregel wordt opgelegd.

Heerde /Hattem - Eén drankrijder en 15 overtreders bij verkeerscontrole
Gisteravond heeft het politieteam van Heerde/Hattem een verkeerscontrole gehouden op de Eperweg in Heerde en de Zuiderzeestraatweg in Hattem. Aan de controle werkten een aantal politievrijwilligers mee.
Er werden 334 blaastetsten afgenomen. Eén automobilist bleek onder invloed. Het betrof een 41 jarige man uit Heerde. Hij b lies 0,6 prom. Hem werd een boete van 190 euro opgelegd.
In totaal 15 andere bestuurders kregen bekeuringen voor onder andere onjuiste verlichting (5), vervallen APK (2), autogordel (5), geen goed zichtbare kentekenplaat (1), gladde band (1), negeren stopteken (1) en niet verzekerd zijn (1)

Veessen - Politie betrapt twee dijkracers - rijbewijs ingenomen
De politie van Heerde/Hattem heeft donderdagavond rond 18.00 uur kort na elkaar twee automobilisten betrapt op veel te snel rijden op de IJsseldijk in Veessen (gemeente Heerde).
Beide autobestuurders reden 120 km. per uur terwijl ter plaatse de IJsseldijk deel uitmaakt van een 60 km. zone. Van de beide bestuurders werd het rijbewijs terstond ingenomen en wordt een proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie zal naar verwachting de boete bepalen. Het betroffen een 57 jarige man uit Vorchten en een 27 jarige man uit Wijhe.
De politie voerde de controle dit keer uit door automobilisten met een dienstauto over langere afstand te volgen en zo de snelheid vast te stellen. Beide automobilisten moesten op de bochtige dijk herhaaldelijk de binnenbocht nemen om zo de snelheid te kunnen vasthouden. Opvallend detail is, dat de beide dijkrijders een radardetector in hun auto hadden aangebracht.
Andere bijzonderheid is, dat één van de bestuurders woonachtig is in Vorchten, een dorp gelegen langs de IJsseldijk, waarvan diverse bewoners in het verleden klaagden over te snel rijden op de IJsseldijk.

't Harde - drankrijder is rijbewijs kwijt
Een 21 jarige automobilist uit 't Harde is zijn rijbewijs kwijt. Bij een controle afgelopen nacht op de3 Burg. Ulco de Vriesweg in 't Harde blies hij 1,2 prom. Zijn rijbewijs werd ingenomen en er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

038-375 10 50 ---- --


Deel: ' Politieberichten district Noordwest Veluwe 07-03-2003 '
Lees ook