Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

(1)
12 februari 2003Emst- diefstal uit woning

Een 55-jarige man uit Emst deed aangifte van dieftal uit zijn woning aan de Pollenseveenweg.
Feit is gebeurd op dinsdag 11 februari overdag. Onbekende(n) hebben de woning doorzocht en een geldbedrag en een aantal sieraden weggenomen. Hoe de dader(s) zijn binnengekomen is nog niet bekend.


Oene - controle verkeersgedrag

Op dinsdagochtend 11 februari een staande verkeerscontrole gehouden op de Deventerweg ter hoogte van het voetbalveld. Vier bekeuringen van 40 euro voor het niet dragen van de autogordel.


Putten- verkeersovertreding

Een 26-jarige man uit Putten werd op 11 februari 's ochtends bekeurd omdat hij op de kruising Beitelweg /Nijkerkerstraat de lading van zijn bestelbus verloor. De lading bestond uit 28 balken die niet goed met een touw waren vastgemaakt. Toen hij remde vlogen alle balken het wegdek en het fietspad op en sneuvelde zijn voorruit.


Heerde- diefstal uit woning

Een 83- jarige vrouw uit vrouw uit Heerde deed aangifte van diefstal uit haar woning aan de Kerkstraat. Op 11 februari omstreeks 14.15 uur kwam een onbekende man via de achterdeur haar woning binnen en vroeg haar om een pen en papier en begon een praatje met haar. Vervolgens kwam er een vrouw binnen die om een glas water vroeg. Toen de bewoonster, nadat zij een glas had gehaald, terugkwam in de kamer zat de onbekende vrouw met de handtas van de bewoonster op schoot. De bewoonster zei dat ze deze neer moest zetten. Hierop gingen de man en vrouw er vandoor. Even later bleek dat er een geldbedrag uit de handtas was weggenomen.


Ermelo- diefstal auto

Een 37-jarige man uit Hatten-Sandkrug (Duitsland) deed aangifte van diefstal van een bestelbus. Feit was gebeurd op 11 februari 's avonds op de Stationstraat. Terwijl hij de bestelbus even verliet om wat goederen bij een winkel op te halen, ging een onbekend er mee vandoor. De man had de motor van de bestelbus namelijk laten draaien. In de nacht van 11 op 12 februari is de gestolen bestelauto teruggevonden op een parkeerplaats in Bennekom.Harderwijk- drankrijder weigert blaasproef

In de nacht van 11 op 12 februari werd een 33- jarige man uit Harderwijk op het Horsterhout staande gehouden voor een blaastest. De bestuurder weigerde hier aan mee te werken en stribbelde behoorlijk tegen en werd daarom gedwongen mee te gaan naar het politiebureau. Zijn rijbewijs is in beslaggenomen en een proces-verbaal is opgemaakt voor het weigeren van een blaasproef.
Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
b.g.g. 0900-8844

038-375 10 50 ---- --

Deel: ' Politieberichten district Noordwest Veluwe 12-02-2003 '
Lees ook