Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-10-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.45 uur
Bromfiets ingenomen

LINSCHOTEN Op dinsdag 2 oktober heeft de politie een opgevoerde bromfiets ingenomen.

Rond vier uur in de middag zag een politieman een bromfiets over de rijbaan van de M.A. Reinaldaweg rijden in plaats van op het fiets-/bromfietspad. De politieman hield de 17-jarige bestuurder uit Woerden staande en zei dat hij voor controle mee moest rijden naar het politiebureau. Bij deze controle bleek dat de brommer een constructiesnelheid had van hoger dan 75 km/u, terwijl wettelijk maximum 45 km/u is toegestaan.

De bromfiets is voor technisch onderzoek ingenomen en zal van de opgevoerde onderdelen worden ontdaan. De 17-jarige bestuurder kreeg een bekeuring voor het niet rijden op het fiets-/bromfietspad en voor de te hoge constructiesnelheid.

Bromfietser onderuit

WOERDEN Op dinsdag 2 oktober is een man met zijn bromfiets onderuit gegaan.

Rond half negen in de avond reed een 44-jarige man uit Montfoort met zijn bromfiets op de Steinhagenseweg. Op de rotonde kwam de man ten val, mogelijk doordat hij slipte op de witte wegbelijning. Hij klaagde over pijn in zijn schouder en is voor controle per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden vervoerd. Hij mocht na controle het ziekenhuis verlaten.

Deel: ' Politieberichten district Rijn & Venen '
Lees ook