Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum zondag 9 maart 2003

Van / afdeling Communicatie

Regionaal Persbericht

District Stad Nijmegen


Diefstal uit woning
Vrijdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Schouwburgsstraat. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door een deur te forceren. Het is niet bekend of de 29-jarige bewoner goederen mist.
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Slotemaker de Bruineweg. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door een deur te verbreken. De 37-jarige bewoonster mist een computer.
Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de 33ste Straat Leuvensbroek. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door een raam te forceren. De 42-jarige bewoner mist bankpassen.
Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Kometenstraat. Men heeft zich de toegang verschaft door en niet-afgesloten deur. De 22-jarigebewoonster mist een tas met inhoud.

Aanhouding mishandeling

De politie heeft vrijdagavond een 23-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht vrijdagavond een 40-jarige man uit Groesbeek te hebben mishandeld in het Triavium. De mannen kregen onenigheid bij de toiletten waarop de 23-jarige de 40-jarige heeft geslagen.

Aanhouding met verzet

De politie heeft zaterdagmorgen omstreeks 02:30 in de Smetiusstraat een 33-jarige Nijmegenaar aangehouden. De man zat in een auto en werd verzocht een alcoholblaastest te doen. Hierbij werd duidelijk dat hij te veel alcohol genuttigd had. Toen de politie hem vertelde dat hij aangehouden was, weigerde de man medewerking. De politie heeft de man toen uit de auto gehaald. Hierbij verzette hij zich en gebruikte de politie pepperspray.

Aanhouding belediging

Een 18-jarige Nijmegenaar is zaterdagmorgen omstreeks 04:00 aangehouden in zake belediging op de Wijchenseweg. Bij het leeglopen van een uitgaansgelegenheid verleende de politie assistentie om de uitgang goed vrij te houden. De 18-jarige wilde niet mee werken en uitte meerdere malen beledigingen in de richting van de politie.

Diefstal auto

Zaterdagavond is vanaf het Hertogplein een blauwe Volkswagen Golf met kenteken 48-FL-RR gestolen. Een 52-jarige man uit Dodewaard deed aangifte.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is vanaf de 20ste Straat Zwanenveld een paarse Ford Escort met kenteken LT-XG-83 gestolen. Een 34-jarige vrouw uit Nijmegen deed aangifte.


District Tweestromenland


Verkeersongeval

Vrijdagavond heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden in de Raadhuisstraat in Druten. Een 15-jarige bromfietser uit Batenburg reed over de Raadhuisstraat en botste op een stilstaande auto, bestuurd door een 55-jarige vrouw uit Beuningen. De 17-jarige passagiers van de brommer, een jongen uit Druten, raakte hierbij gewond aan zijn been.

Diefstal uit woning

Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Nijmeegsebaan in Heilig Landstichting. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door een ruit te verbreken. De 45-jarige bewoner mist onder ander sierraden, videoapparatuur en sleutels.


District De Waarden


Aanhouding openlijke geweldpleging

De politie heeft vrijdagmiddag in het centrum van Tiel drie Tielenaren van 23, 19 en 43 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. De drie worden ervan verdacht een 30-jarige en 26-jarige Tielenaar te hebben mishandeld. De twee hebben hiervan ook aangifte gedaan. De toedracht is nog niet duidelijk.

Diefstal uit woning

Donderdagavond is ingebroken in een woning aan de Kwelkade in Tiel. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door een ruit in te slaan. De 45-jarige bewoner mist een laptop.

Aanhouding diefstal

De politie heeft vrijdagmiddag op de Rijksstraatweg in Geldermalsen een 16-jarige vrouw uit Lelystad en een 19-jarige man uit Rosmalen aangehouden op verdenking van diefstal. De twee worden ervan verdacht vrijdagmiddag diefstal te hebben gepleegd uit een bedrijf aan de Kleibergsestraat in Tiel. De 59-jarige eigenaar van het bedrijf werd in de winkel aangesproken door de vrouw. Waarschijnlijk heeft de man op dat moment kans gezien geld uit de portefeuille van de eigenaar te stelen. Oplettende burgers zagen dat de man en vrouw uit de winkel kwamen gelopen en dat zij zich vreemd gedroegen. Zij hebben toen het kenteken genoteerd van de auto waarmee de vrouw uit Lelystad en de man uit Rosmalen wegreden. Vervolgens konden zij door de politie worden aangehouden.

Verkeersongeval

Vrijdagavond heeft er op de Industrieweg in Tiel een verkeersongeval plaatsgevonden tussen twee personenauto's. De auto, bestuurd door een 55-jarige man uit Tiel, sloeg op het kruispunt met de toerit naar de A15 linksaf. Hij liet daarbij de tegemoetkomende auto, bestuurd door een 53-jarige vrouw uit Tiel, niet voorgaan. Beide bestuurders verklaren dat zij groen licht hadden. De vrouw is met een hoofdwond vervoerd naar het Rivierenland Ziekenhuis.

Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --

Deel: ' Politieberichten Gelderland-Zuid 09-03-2003 '
Lees ook