Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum Donderdag 13 februari 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht
District Stad NijmegenGestolen auto's

Vanaf de Van Schuylenburgweg is gistermiddag een zwarte Honda Civic met kenteken 09-FT-JH gestolen. Een 19-jarige man uit Groesbeek deed daarvan aangifte.
Een 46-jarige inwoner van Wamel deed aangifte van diefstal van zijn blauwe Volkswagen Golf met kenteken 55-FV-RN. Deze is woensdagavond gestolen vanaf de Bijleveldsingel.


Belediging

Een 17-jarige Nijmegenaar is woensdagavond aangehouden omdat hij politiemensen beledigde. De jongen stond bij een groep die op de 32e straat Gildekamp overlast veroorzaakte. De jongeren werd gezegd om zich te verwijderen. De 17-jarige beledigde politiemensen daarbij. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.


Man aangehouden na huisvredebreuk

Een 20-jarige man uit Oss had zich afgelopen nacht toegang verschaft tot de woning van een ex-vriendin aan de 14e straat Horstacker. De man weigerde zich uit de woning te verwijderen. De man moest door de politie uit de woning worden gehaald en verzette zich daarbij heftig. Bij zijn verzet werd een politieman gebeten. De man werd overgebracht naar het politiebureau. De gebeten politieman moest zich in het Radboud aan zijn verwondingen laten behandelen.


Inbraak in school

Afgelopen nacht is ingebroken in een school aan de Nijlpaardstraat. Een raam was geforceerd. Uit de school werd een computer weggenomen.


Inbraak in bedrijf

Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf aan de Van Welderenstraat. Men was binnen gekomen door een deur en een rolluik open te breken. Uit het bedrijf werd een kluisje weggenomen.


District TweestromenlandWijchen - insluiping in woning

Uit een woning aan de Kanariestraat is gisteravond een tas gestolen met daarin een portemonnee en een mobiele telefoon. De bewoners, die thuis waren, hadden een deur open horen gaan. Toen de bewoner ging kijken zag hij een onbekende jongen op een fiets wegvluchten. Later bleek dat de tas gestolen was.


Wijchen - diefstal uit bedrijf

Gisteravond is een insluiping gepleegd in een bedrijf aan de Nieuweweg. Uit het bedrijf werden negen laptop computers weggenomen. Vermoedelijk is men gewoon via de hoofdingang het bedrijf binnen gelopen.District De WaardenTiel - aanrijding met letsel

Dinsdag rond 17.15 uur reed een 21-jarige Tielse op haar bromscooter over de Boerhavelaan in de richting van Lingedijk. Zij haalde een fietsende vrouw in die plotseling naar links kwam. Daardoor moest de Tielse snel uitwijken. Daarbij verloor zij de macht over het stuur en kwam te vallen. De fietsende vrouw schrok zo van de scooter dat zij even verderop ook ten val kwam. Zij stond echter weer op en fietste verder. De 21-jarige Tielse werd door voorbijgangers overeind geholpen en ging naar het ziekenhuis. Daar bleek dat haar kniegewricht beschadigd was. De politie is op zoek naar de onbekend gebleven fietsster en getuigen van de dubbele valpartij.


Tiel - gestolen auto

Vanaf de Oliemolenwal is woensdagavond een zwarte BMW 316 met kenteken ZL-69-GN gestolen. Aangifte werd gedaan door een 45-jarige Tielenaar.


Kerkdriel - gestolen auto

Vanaf de Irenestraat in Kerkdriel is afgelopen nacht een zwarte Lancia Thema gestolen. Deze is eigendom van een 49-jarige inwoner van die plaats. Vanochtend werd de auto, volledig uitgebrand, aangetroffen in Heusden.


Aalst - ramkraak

Afgelopen nacht is een ramkraak gepleegd in een winkel aan de Van Ooijenstraat in Aalst. Met een auto was de voorpui er uit geramd. De daders zijn waarschijnlijk met een andere auto vertrokken. Wat er uit de winkel is meegenomen is nog niet bekend.


Varik - woninginbraak

Afgelopen nacht is ingebroken in een woning aan de Walgtsestraat. Een keukenraam was open gebroken. Uit de woning werden een portemonnee en een horloge weggenomen. Teven nam men de autosleutels mee. Met deze autosleutels kon men een grijze Ford Mondeo met kenteken 44-HX-XN wegnemen. De 33-jarige bewoner deed aangifte.


---- --

Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39

Deel: ' Politieberichten Gelderland-Zuid 13-02-2003 '
Lees ook