Politie Gelderland-Zuid


+ KorpsstafDatum 17 maart 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht
District Stad NijmegenDiefstal uit woning

Zondagavond is er ingebroken in een woning aan de Pater Leijdekkersstraat. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door een openstaand raam. Hierbij werden enkele sieraden gestolen. Een 81-jarige Nijmeegse vrouw deed hiervan aangifte.


Aanrijding

Een 14-jarige bromfietser is op de kruising van de Kanaalstraat met de Rivierstraat in aanrijding gekomen met een bus, bestuurd door een 45-jarige chauffeur. De 14-jarige reed over het voetpad komende uit de richting van de Weurtseweg. Bij het naderen van de kruising verleende de 14-jarige geen voorrang aan de al op het kruisingsvlak rijdende bus en kon de 14-jarige niet meer ontwijken. De 14-jarige trachtte te remmen maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 14-jarige had licht verwondingen aan het linkerbeen. Tegen haar is voor het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat een proces verbaal opgemaakt.


Openlijk geweld - Aanhouding

Een 35-jarige Nijmeegse man deed aangifte van openlijke geweldpleging aan de Van 't Santstraat. De 35-jarige liep zondagavond luidruchtig op straat te praten. Op dat moment kwamen er vier mannen uit een horecagelegenheid aan dezelfde straat gelopen. De 35-jarige is door de vier mannen meerdere malen in het gezicht geslagen. Ook is de 35-jarige met een vloeistof in zijn ogen gespoten. Op basis van een getuigenverklaring kon de politie twee Nijmeegse mannen in de leeftijd van 46 en 24 jaar aanhouden.


Diefstal auto

Zondagmiddag is er aan de Nocturnestraat een auto gestolen. Het betreft een rode Toyota Starlet, kenteken TD-46-SY. Een 58-jarige Nijmeegse vrouw deed hiervan aangifte, waarschijnlijk heeft zij de autosleutels eerder die middag verloren.

District TweestromenlandBeuningen - rugzak met emotionele inhoud gestolen

Een 43-jarige Beuningse bezocht afgelopen vrijdag, 14 maart, rond 18.30 uur het graf van haar onlangs overleden zoontje. Dat was op de begraafplaats aan de Van Heemstraweg in Beuningen. Zij had haar fiets bij de toegangspoort neergezet en een blauwe rugzak met daarin kleding in de fietstas laten zitten. Toen zij na korte tijd terugkwam was de rugzak verdwenen. In de rugzak zat onder andere een pyjama van haar overleden zoontje. Omdat de rugzak geen waardevolle inhoud had is de kans groot dat de dader deze ergens heeft weggegooid. Omdat de goederen voor de aangeefster van zeer grote emotionele waarde zijn, worden mensen die de rugzak hebben gevonden, verzocht om deze op het politiebureau af te geven of contact op te nemen met de politie in Beuningen, telefoonnummer 0900 - 8844.


Wijchen - Diefstal uit woning

Zondag is er ingebroken in een woning aan de Trambaan. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door een openstaand raam. De 48-jarige aangever mist waardepapieren, bankpasjes en een wapen.

District De WaardenTiel - Aanrijding letsel

Een 22-jarige automobilist uit Tiel heeft zondagmiddag op de Sint Walburgbinnensingel een 4-jarige jongen aangereden. De 4-jarige kwam achter een geparkeerd busje vandaan lopen en stak plots de weg over. De 22-jarige remde maar kon niet voorkomen dat hij de 4-jarige aanreed. De 4-jarige is met licht letsel overgebracht naar het ziekenhuis Rivierenland.


Tiel - Aanhouding

In de nacht van zondag op maandag is een 30-jarige automobilist uit Tiel aangehouden. De 30-jarige had een 22-jarige Tielse automobiliste op de N320 ,ter hoogte van Maurik, klemgereden. De 30-jarige heeft de 22-jarige Tielse en een 20-jarige Tielse bijrijdster meerdere malen geslagen. Ook trachtte de 30-jarige meerdere malen de ruit van de auto van de 22-jarige in te slaan. Wanneer de politie ter plaatse kwam ging de 30-jarige er met hoge snelheid vandoor. De 30-jarige is in een woning aan de Sperwerstraat later die nacht aangehouden.


Geldermalsen - Diefstal vrachtauto

Tussen vrijdagavond en maandagochtend is er een vrachtwagen gestolen aan de Gerdina S Hof. Het betreft een witte MAN, kenteken BD-PL-38. Een 45-jarige man uit Geldermalsen deed aangifte. Er ontbreken ook een oplegger en een container die geladen was met geluidsdragers.
Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --

Deel: ' Politieberichten Gelderland-Zuid 17-03-2003 '
Lees ook