Postbus 4240 · Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 26 september 2001

·

Assistentie bij branden Lisse (D1)
De politie is woensdagochtend 26 september om assistentie gevraagd bij twee branden. Iets na 02:00 uur werd bij een woning in de Prins Hendrikstraat een markies in brand gestoken. Een buurtbewoner ontdekte de brand en waarschuwde de bewoners en de hulpdiensten. Al voor de brandweer arriveerde konden de bewoners zelf met emmers water de vlammen doven. Een half uur later stond op de Van Speykstraat een motorfiets in brand. De brandweer van Lisse heeft het vuur geblust. Niet alleen de motorfiets raakte beschadigd, ook een daarnaast geparkeerde auto liep door de vlammen schade op. De eigenaren zullen aangifte doen bij de politie die een onderzoek naar de branden is begonnen.

Jonge vrouw gewond na ongeval Oegstgeest (D2)
De politie heeft dinsdagmorgen 25 september geassisteerd bij een verkeersongeval. Op het fietspad van de Ir. G. Tjalmaweg kwamen rond 08:15 uur een fietser en een meisje op de snorfiets met elkaar in botsing. Beide reden in de richting van Leiden toen ze elkaar raakten en vielen. De fietser uit Valkenburg raakte niet gewond, maar de 16-jarige jonge vrouw uit Katwijk verloor tijdelijk het bewustzijn en is voor controle met de ambulance naar het LUMC vervoerd.

Verkeersongeval Rijnsaterwoude (D3)
Bij een verkeersongeval op dinsdag 25 september omstreeks 08.25 uur zijn twee personen gewond geraakt. Een 26-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn reed over de Provincialeweg N207 in de richting van Leimuiden. Ter hoogte van Rijnsaterwoude wilde de automobilist keren, maar verleende geen voorrang aan een 36-jarige automobilist uit zijn woonplaats die op de linkerrijstrook reed op dezelfde weg in de dezelfde richting. Een aanrijding was het gevolg. De 26-jarige bestuurder is met mogelijk letsel aan een milt en middenrif overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Zijn 26-jarige passagiere is met hoofdpijn, duizeligheid en nekklachten overgebracht, eveneens naar het Rijnland Ziekenhuis.

Fietsster ten val Leiderdorp (D3)
Een 15-jarige fietsster uit Leiderdorp heeft op dinsdag 25 september omstreeks 16.10 uur letsel opgelopen bij een verkeersongeval. De fietsster reed over de Lage Rijndijk en kreeg bij de kruising Van der Valkboumanweg/Splinterlaan geen voorrang van een bestelbusbestuurder die een andere bestelbus voortrok door middel van een touw. De fietsster kwam tegen het touw en viel. Zij werd met pijn in de buik en schaafwondjes aan een knie overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Aanrijding Voorschoten (D4)
Een 3-jarige jongen uit Voorschoten is dinsdag 25 september rond 16.30 uur met onbekend letsel naar het LUMC gebracht na een aanrijding op de Prins Bernhardlaan. De jongen rende vanaf de stoep tussen twee geparkeerd staande auto's de straat op. Een 29-jarige automobilist uit Voorschoten kon niet meer op tijd remmen en reed de jongen aan.

Vrachtauto uit de bocht Ter Aar (D5)
Dinsdag 25 september vond omstreeks 17.15 uur een ongeval plaats op de Oostkanaalweg. Een 19-jarige chauffeur uit Alphen raakte met zijn vrachtauto in de berm. Daarna raakte hij twee lantaarnpalen, waarna het voertuig gedeeltelijk boven het water, en met de voorkant in het water van een sloot tot stilstand kwam. De Alphenaar kwam met de schrik vrij.

Woninginbraak Moordrecht (D6)
In een woning aan de Kwikstaarthof werd op dinsdag 25 september tussen 00.00 uur en 07.00 uur ingebroken. De inbreker(s) wist(en) binnen te komen door in het raamkozijn gaatjes te boren en de knip omhoog te duwen. Weggenomen werd een portemonnee.

Verkeersongeval Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6)
Een 51-jarige automobiliste uit Gouderak heeft op dinsdag 25 september omstreeks 17.30 uur letsel opgelopen bij een verkeersongeval. Een 19-jarige automobilist uit Nieuwerkerk a/d Ijssel reed weg bij een tankstation aan de Schielandweg, maar verleende hierbij geen voorrang aan de automobilist die op de Schielandweg reed. Een aanrijding was het gevolg. De automobiliste werd met pijn aan een knie en letsel aan het hoofd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Deel: ' Politieberichten Hollands Midden - 4417 '
Lees ook