Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: dinsdag 18 maart 2003

Alcoholcontrole
Steenbergen: Tijdens een alcoholcontrole die afgelopen nacht heeft plaatsgevonden aan de Dinteloordseweg in Steenbergen is een twintigtal automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Er werden geen overtredingen geconstateerd.

Controle bij wegwerkzaamheden Halsteren: Dinsdagmorgen werd, zoals aangekondigd, door de politie van het team Halsteren/Bergen op Zoom Noord een controle gehouden bij de wegwerkzaamheden aan de Steenbergseweg. Maandagmorgen is gestart met de werkzaamheden en zowel uit eigen constatering van de politie als uit signalen van de wegwerkers bleek dat enkele weggebruikers het ter plaatse soms niet zo nauw namen met hun eigen verkeersveiligheid door de omleidingsroute te volgen. De aandacht van de politie ging vooral uit naar het gedrag van fietsers en bromfietsers. Door de politie werden 11 fietsbestuurders en 1 bromfietsbestuurder bekeurd voor het rijden op de rijbaan.

Politie rolt dealpand op Bergen op Zoom: Vorige week woensdag werd in een woning in de Kamperfoeliestraat in Bergen op Zoom, de 41-jarige bewoonster aangehouden op verdenking van dealen vanuit dit pand. De aanhouding werd verricht naar aanleiding van een politie-onderzoek dat ongeveer twee maanden heeft gelopen. Gedurende een half jaar zou er door de verdachte en haar 43-jarige echtgenoot gedeald zijn vanuit dit pand en werden vermoedelijk ook andere dealadressen door hen voorzien van verdovende middelen, in de vorm van harddrugs. Omwonenden ondervonden gedurende deze periode behoorlijk wat overlast door de voortdurende toestroom van drugsverslaafden die op het betreffende adres hun genotsmiddelen kochten. De 43-jarige echtgenoot was al eerder door de politie in hechtenis genomen in verband met een onderzoek naar geweldplegingen waarvan hij verdacht wordt. De vrouw is voorgeleid en in bewaring gesteld.

Bergenaar met balletjespistool beschoten Bergen op Zoom: Vannacht omstreeks 1.00 uur werd een 26-jarige inwoner van Bergen op Zoom, schijnbaar zonder aanleiding, op de Antwerpsestraat vanuit een personenauto die hem passeerde met een zogenaamd balletjespistool beschoten. Hij werd ter hoogte van de slaap geraakt. Enige tijd later zag hij de personenauto weer rijden en sprak hij de bestuurder aan. Deze zei hem dat een passagier die naast hem zat met het pistool geschoten had. Er wordt een onderzoek naar de dader ingesteld.

Politie houdt twee verdachten van diefstal aan Bergen op Zoom: Twee 19-jarige mannen uit Bergen op Zoom hebben enkele diefstallen bekend die zij vanuit enkele kleedkamers in de sporthal aan de Bergse Plaat gepleegd hadden. Zondagmiddag werd een van de diefstallen ontdekt, toen een van de verdachten nog in de sporthal aanwezig was. De politie werd ter plaatse geroepen en kon de man buiten heterdaad aanhouden. De aangetroffen dader kreeg een AU-dagvaarding mee gezien het feit dat hij de diefstal daadwerkelijk heeft gepleegd; de tweede verdachte, die de gestolen goederen had meegenomen naar een ander adres, kreeg een transactie van 170 euro aangeboden.

Vernieling
Bergen op Zoom: Aan de Ruigewerve is maandag door de jeugd aldaar een leegstaand pand vernield. Men heeft de ruit van de schuurdeur vernield en getracht het pand in de brand te steken door een fhn aan te zetten en deze op de grond te leggen. Er konden al een aantal schroeiplekken op de vloer worden waargenomen. Door een glasbedrijf is de ruit vervangen.

Hennepkwekerijen
Hoogerheide: bij een onderzoek naar de aanwezigheid van hennepkwekerijen aan de Akkerdreef in Hoogerheide, stuitte de politie dinsdagmiddag in een schuur op een in bedrijf zijnde kwekerij, bestaande uit circa 200 planten. In drie nabijgelegen schuurtjes trof de politie diverse materialen aan, die kunnen worden gebruikt bij het verbouwen van hennep. Hier werden echter geen planten aangetroffen.De politie kwam de kwekerij op het spoor, omdat de geur van de planten al op de openbare weg waar te nemen was. De kwekerijen werden door de politie ontmanteld, waarbij de planten werden vernietigd en de materialen in beslag werden genomen. De bescheiden waren waarschijnlijk in eigendom bij twee verschillende eigenaren, die door de politie gehoord zullen worden.

Vernieling auto
Roosendaal: Bij de politie werd aangifte gedaan van de vernieling van een auto, die afgelopen zaterdagavond rond de klok van 23.00 uur heeft plaatsgevonden. Van de Toyota, die geparkeerd stond aan de Frans Halslaan, werd een buitenspiegel vernield. Vermoedelijk is deze met kracht van de auto getrapt.

Diefstal mobiele telefoon Roosendaal: Maandagmiddag werd omstreeks het middaguur op een onbewaakt ogenblik de mobiele telefoon ontvreemd van een 30-jarige man uit Stampersgat, die aan het winkelen was in het centrum van Roosendaal. De telefoon heeft een waarde van ca 600 euro.

Duur telefoongesprek
Roosendaal: Dinsdagmorgen omstreeks 11.00 uur constateerde een motoragent tijdens zijn surveillance dat een 37-jarige Roosendaler ter hoogte van de Flintdijk in zijn personenauto reed en zonder behulp van een carkit of headset telefoneerde met zijn mobiele telefoon. De man werd staande gehouden voor deze overtreding. Hierop begon de bestuurder de motoragent echter behoorlijk uit te schelden. De man is aangehouden en overgebracht naar bureau Bovendonk. Na verhoor werd de verdachte, naast de boete van 136 euro voor het niet-handsfree telefoneren vanuit de auto, eveneens een transactie van 220 euro aangeboden voor de belediging van de politieman.

Bron: Manon Ostendorf

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 19-03-2003 '
Lees ook