Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Zondag 26 januari 2003

Vijf aanhoudingen tijdens horecatoezicht BREDA: Zowel vrijdagnacht als zaterdagnacht beleefde het Bredaase centrum een rustige uitgaansavond. Er was weinig publiek. Zaterdagnacht werd een man aangehouden voor gebruik en bezit van harddrugs. Vrijdagnacht werden vijf personen aangehouden voor belediging en verstoring van de openbare orde. Daarnaast werden er drie bonnen uitgeschreven voor foutparkeren en één bon uitgedeeld voor wildplassen.

Man aangehouden voor gebruik en bezit van harddrugs Een 22 jarige inwoner van Etten Leur werd in de schoolstraat te Breda aangehouden omdat hij in het bezit was van een wikkel cocaine. Door het cameratoezicht was geconstateerd dat de man stond te gebruiken. Bij controle door de politie bleek dat hij nog in het bezit was van een wikkel cocaine. Man is aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij later werd gehoord. Na verhoor werd de man in vrijheid gesteld. De harddrugs zijn inbeslaggenomen.

Aanhouding belediging
Vrijdagnacht werd rond 02:30 uur een 22-jarige Bredaenaar op de Havermarkt aangehouden nadat hij een dienstdoende agent beledigde. Twee vrienden van de man bemoeiden zich met de aanhouding, waarna één van hen, een 22-jarige Bredanaar eveneens is aangehouden voor belediging en de ander, een 23 jarige Bredanaar, werd aangehouden voor wederspannigheid. Alle drie zijn na verhoor heengezonden. Omstreeks 04:00 uur werd vrijdagnacht een 28-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden in de Reigerstraat voor verstoring van de openbare orde. De man was onder invloed van drugs in combinatie met alcohol. Hij is overgebracht naar de Mijkenbroek en zal in de loop van de ochtend gehoord worden. Omstreeks 05:00 uur werd een 32 jarige man uit Baarle-Nassau aangehouden voor belediging. Nadat de man de agenten op de Haven beledigde, rende hij weg in de richting van de Nieuwe Prinsenkade, alwaar de agenten hem alsnog konden aanhouden. De man is na verhoor heengezonden.

Aanhouding winkeldief
BREDA: Bij een grootwinkelbedrijf voor de detailhandel aan de Konijnenberg is zaterdag een 54-jarige man uit Breda aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had vijf DVDs weggenomen. Na verhoor is hij met een boete van 190,- in vrijheid gesteld.

Poging inbraak bedrijf
BREDA: Bij een bedrijf aan de Charles Petitweg heeft men vrijdagavond/nacht getracht om in te breken. Men heeft aan de zijkant van het kantoor een ruit ingegooid. Het alarm van het bedrijf is niet afgegaan en men is dan ook vermoedelijk niet binnen geweest. Er worden tot nu toe geen goederen vermist.

Jongen aangehouden voor bedreiging scholier ZEVENBERGEN: Een 14-jarige jongen uit Klundert is vrijdagmiddag aangehouden omdat hij een 14-jarige scholier uit Zevenbergen zou hebben bedreigd met een mes. Het slachtoffer kwam om 14.20 uur uit het Markenland College en werd door de verdachte benaderd. Hij werd hierbij vrijwel direct in zijn gezicht geslagen. Daarna haalde de belager een keukenmes uit zijn zak. Hij stak hiermee de voorband van de fiets van het slachtoffer lek. Daarna plaatste hij het mes op de buik van het slachtoffer en dwong hem, en een vriend die bij hem was, om een stukje voorbij de school te lopen. Na de jongen nog eens een klap in het gezicht te hebben gegeven vertrok de belager. De aanleiding zou een onderlinge scheldpartij zijn geweest. De verdachte heeft bekend. Bureau Slachtofferhulp is ingeschakeld om de scholier bij te staan.

Alcoholcontrole Bavel
BAVEL: Vrijdagnacht tussen 01.00 en 03.30 uur, hield team Breda Zuid-Oost een alcoholcontrole op de Lange Bunder. In totaal werd van 47 bestuurders een blaastest afgenomen. Vier bestuurders hadden te veel gedronken en krijgen een proces-verbaal. De hoogste uitslag was een alcoholpromillage van 1,55. Dit is ruim drie keer zo veel als de toegestane waarde.

Bron: Manon Erkens

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 26-01-2003 '
Lees ook