Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, donderdag 30 januari 2003

Identiteit dode vrouw bekend

BREDA: De politie heeft de identiteit achterhaald van de overleden vrouw die op zaterdag 25 januari jl. in een woning in de Haagse Beemden werd aangetroffen. Het gaat om een 20-jarige Angolese vrouw.

De politie kwam achter haar identiteit door de samenwerking met de Belgische politie. Het slachtoffer bleek aldaar bekend te zijn vanwege een eerdere asielaanvraag. De politie gaat er nog steeds vanuit dat de vrouw door medische complicaties onwel is geworden en aan de gevolgen daarvan is overleden.

17e verdachte in onderzoek berovingen aangehouden

BREDA: De politie heeft gistermiddag omstreeks 13.00 uur in het onderzoek naar berovingen in zijn woning een 16-jarige Bredanaar aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld.

De jongen wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij de beroving van een 22-jarige inwoner uit Ridderkerk. Het slachtoffer werd op 14 oktober 2002 via een chatbox naar de Jan Darkennisstraat gelokt en daar overvallen. Met deze 16-jarige verdachte komt het totaal aantal verdachten dat in verband met berovingen is aangehouden op 17. De politie verwacht nog meer aanhoudingen.

Inbraak in woning

BREDA: In een woning aan de Adriaan Klaassenstraat is gisteravond om 21.00 uur een inbraak ontdekt. Vermoedelijk heeft de dader via de brievenbus het slot van de voordeur weten te ontgrendelen. De buit bestaat uit een videorecorder, een dvd-speler en 30 dvd`s.

A-team treft 10 kilo hasj aan

BREDA: Agenten van het A-team hebben gisteravond omstreeks 21.30 uur op de Rijksweg A-16 ter hoogte van Hazeldonk tijdens een routine controle een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die in de kofferbak van zijn auto circa 10 kilo hasj vervoerde.

De man die zegt in Nederland te verblijven, reed in een auto met een Frans kenteken. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van deze drugs.

Agressieve treinreiziger aangehouden

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 00.10 uur op het station CS een 24-jarige man uit Maastricht aangehouden ter zake mishandeling.

De man had in de trein een medereiziger in het gezicht getrapt. De politie kon de verdachte aanhouden omdat getuigen een goed signalement hadden opgegeven van de dader. De verdachte werd ingesloten. Het motief voor de mishandeling is onbekend. De spoorwegpolitie werkt de zaak af.

Folderbezorgers ingesloten op bedrijfsterrein

BREDA: Gisteravond omstreeks 19.00 uur bezorgden een Bredase man en diens zoon folders in de Haagse Beemden. Zij liepen door een geopend hek het terrein van een bedrijf op de Paardeweide op. Nadat zij de folders in de bus gedaan hadden, zagen zij tot hun schrik dat het hek inmiddels dicht was. Hierop is de politie ter plaatse gekomen.

De sleutelhouders was niet bekend bij de politie. De jongen slaagde er met behulp van zijn vader in over het hek te klimmen. Hij werd in een politieauto gezet omdat hij het erg koud had. De agenten hebben bij omwonenden een trap geleend. Deze trap werd tegen het hek geplaatst, waarna vader door op een kliko te gaan staan ook over de omheining kon klimmen.

Bron: Willem van Hooijdonk

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 30-01-2003 '
Lees ook