Nieuwsbericht

donderdag, 13 maart 2003, 16.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Inbraak winkel
Alkmaar, woensdag 12 maart 2003.
Woensdag heeft een medewerker van een winkelbedrijf aan de Europaboulevard aangifte gedaan van een inbraak in de winkel. Deze inbraak vond plaats in de nacht van maandag op dinsdag. Men kwam binnen door het vernielen van een deur. Vanuit de winkel werden onder anderen een meetinstrument en kleingeld weggenomen.

Verkeerscontroles
Alkmaar, woensdag 12 maart 2003.
Woensdag werden op verschillende plaatsen in Alkmaar verkeerscontroles gehouden. Op de kruising Kennemerstraatweg - Juliana van Stolberglaan werden 6 bestuurders bekeurd omdat zij het rode verkeerslicht negeerden. Eén bestuurder werd staande gehouden omdat hij tijdens het autorijden aan het telefoneren was zonder gebruikt te maken van een handsfree set.
Op de Oude Kanaaldijk, Jan de Heemstraat, Drechterwaard en Johanna Naberstraat werden zogenoemde bromfietscontroles gehouden. Tijdens deze controles werden 23 bromfietsers bekeurd omdat de constructiesnelheid van hun bromfiets te hoog was. Drie bromfietsers bleken niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Daarnaast werden negen autobestuurders bekeurd omdat zij geen veiligheidsgordel droegen en ook bij deze controle werd een autobestuurder betrapt op het telefoneren zonder gebruikt te maken van een handsfree set.

Auto's vernield
Alkmaar, woensdag 12 maart 2003.
Woensdagavond ontdekten buurtbewoners dat onbekende een personenauto, die geparkeerd stond op een parkeerterreintje aan de Uitenboschstraat, hadden vernield. Men had de auto op z'n kant geduwd . Hierbij was één van de zijramen vernield en de nodige lakschade ontstaan. Een naast deze auto geparkeerde auto had een aantal deuken en krassen opgelopen. Vermoedelijk hebben de daders zich tegen deze auto afgezet waardoor de schade ontstond. Eventuele getuigen van deze vernielingen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

Inbraak woning
De Rijp, donderdag 13 maart 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning aan de Fluytschip. Men kwam in de woning door het vernielen en een raam. De inbraak werd vanmorgen door de bewoner ontdekt. Het bleek dat men een videorecorder, spaargeld, een GSM-telefoon en een leren jas had weggenomen.

NOORDKOP

Verkeerscontroles
Warmenhuizen, woensdag 12 maart 2003.
Woensdagmiddag tussen 13.30 en 18.00 uur werden op verschillende plaatsen in Warmenhuizen verkeerscontroles gehouden. Op de Kerkweg werd een snelheidscontrole gehouden. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid 50 km/u. Het is niet bekend hoeveel voertuigen het meetpunt passeerden. Tien bestuurder reden te snel waarvaan de snelste 83 km/u reed.
Bij de kruising van de Dergmeerweg met de Warmenhuizerweg werd een algemene controle gehouden. Hierbij werden 187 bestuurder bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. Daarnaast werden twee bestuurder bekeurd in verband met een technisch gebrek aan het voertuig en bleek één bromfietser niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat.

Automobilist raakt rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding Den Helder, woensdag 12 maart 2003.
Woensdagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg op een weggedeelte waar een snelheidsbeperking geldt van 80 km/u. Tijdens deze controle werden zes bestuurders bekeurd. Eén van hen, een 22-jarige inwoner van Den Helder, reed met een snelheid van 135 km/u. Zijn rijbewijs werd ingevorderd omdat hij de snelheid met meer dan 50 km/u had overschreden.

WESTFRIESLAND

Verkeerscontroles

- Medemblik, woensdag 12 maart 2003.
Op woensdagmiddag werd een gordelcontrole gehouden op de Almereweg in Medemblik. In totaal kregen 20 bestuurders een bekeuring.
- Berkhout, woensdag 12 maart 2003.
Tussen 14.00 en 14.45 uur werd met een handbediend laserapparaat gecontroleerd op de Bobeldijk in Berkhout. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km per uur. In totaal reden 8 bestuurders te snel. Hoogst gemeten snelheid 81 km per uur. Een controle op de Nieuweweg te Wognum die daarvoor werd gehouden leverde geen overtreders op.

- Wognum, woensdag 12 maart 2003.
Op woensdagmiddag omstreeks 15.40 uur werd een bedrijfsauto gecontroleerd op de Nieuweweg te Wognum. De auto was beladen met houtsnippers. Bij weging bleek de auto 38% te zijn overbeladen. Op de achteras werd een gewicht gemeten van 1800 kg terwijl niet meer dan 1300 kilo was toegestaan. De bestuurder, een 71-jarige man uit Nibbixwoud, kreeg een bekeuring van 173 euro. Het teveel aan gewicht moest ter plaatse worden overgeladen.

- Zwaag-Hoorn, donderdag 13 maart 2003.
Op donderdagmorgen werden controles gehouden op de Oostergouw in Zwaag en de Protonweg in Hoorn. Deze controle leverde 32 bekeuringen op. Er werd hoofdzakelijk geschreven voor het rijden op opgevoerde bromfietsen. Ook werd er bekeurd voor diverse technische gebreken aan bromfietsen en auto's.

- Grootebroek, donderdag 13 maart 2003.
Op donderdagmorgen werd tussen 07.50 en 08.45 uur met een hand-snelheidsapparaat (laser-patrol) gecontroleerd op de Stede Broecweg te Grootebroek. In totaal kregen 9 bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de plaatselijk toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km per uur.

Alcoholcontrole
Hoorn, donderdag 13 maart 2003.
Op donderdagmorgen omstreeks 01.55 uur werd op de Provincialeweg te Hoorn een 49-jarige man uit Assendelft in een personenauto gecontroleerd. Hij blies 515 ugl. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal. De man was opgevallen doordat hij over de weg heen en weer slingerde.

Autokrakers aangehouden
Enkhuizen, donderdag 13 maart 2003.
Op donderdagmorgen omstreeks 03.25 uur had een getuige gezien dat auto's werden opengebroken op een parkeerterrein aan de Violenstraat in Enkhuizen. De gewaarschuwde politie hoorde in de verte dat de verdachte aan portiersloten morrelden. Nadat zij in de richting van het geluid waren gelopen, konden twee mannen worden aanhouden op het Roerdompplein. Het ging om twee buitenlandse mannen van 28 jaar. Een van de mannen zat weggedoken naast een auto, terwijl de andere in een opengebroken personenauto zat. Een derde verdachte wist te ontkomen. De mannen zijn in verzekering gesteld.

Bedreiging
Zwaag, woensdag 12 maart 2003.
Op woensdagavond omstreeks 22.00 uur werd de politie ter assistentie gevraagd op de Klokkentuin te Zwaag. Hier belaagde een 47-jarige man zijn buren met een biljartkeu. Omdat er ter plaatse met de man geen gesprek te voeren was, werd hij aangehouden. Er ontstond een worsteling, omdat de man niet mee naar het politiebureau wenste te gaan. Tijdens de aanhouding kwamen de verdachte en een politieman ten val. Beiden raakten hierbij licht gewond. Zij lieten zich behandelen in het Westfries Gasthuis te Hoorn. Na behandeling werd de man overgebracht naar het politiebureau waar hij is gehoord. De verdachte is inmiddels in vrijheid gesteld.

Aanrijding met letsel
Hoogkarspel, donderdag 13 maart 2003.
Op donderdagmiddag omstreeks 12.05 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Kerspelweg - de Gouw in Hoogkarspel. Een 35-jarige man uit Zandvoort reed over de Gouw en verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een 54-jarige man uit Hoogkarspel die over de Kerspelweg aan kwam rijden. De man uit Hoogkarspel had een verwonding aan zijn hoofd en werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn. Ook de man uit Zandvoort en een passagier die bij hem in de auto zat, werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie doet aanhoudingen (1)
Hoorn, woensdag 12 maart 2003.
Dinsdagmiddag heeft de politie een inval gedaan in twee woningen in Hoorn: aan de Borstwering en in de Sonckstraat. In het laatste pand werd niemand aangetroffen. In het pand aan de Borstwering werd gedealed in harddrugs: cocaine en amfetamine. Ook werden er gestolen goederen aangetroffen. Tijdens de inval werd er gedealed. In totaal zijn er tien mensen aangehouden. Zes personen die de drugs hadden gekocht en vier personen die verdacht worden van handel in harddrugs en heling. Deze vier personen varieerden in de leeftijd van 32 tot 40 jaar. Drie van deze personen zijn in verzekering gesteld. De zeven overige personen hebben een proces-verbaal gekregen voor het bezit van harddrugs.

Politie doet aanhoudingen (2)
Zwaag, donderdag 13 maart 2003.
Donderdagochtend is er een inval gedaan in een woonwagen aan de Roskam in Zwaag. Bij deze inval zijn drie personen aangehouden met een leeftijd tussen de 17 en 46 jaar. De personen worden verdacht van inbraak, heling en het overtreden van de opiumwet. Van deze drie personen zijn twee personen in verzekering gesteld. In de woonwagen werden goederen aangetroffen die afkomstig waren van auto-inbraken en woninginbraken. Ook werden er GSM's en hard- en softdrugs aangetroffen.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 13-03-2003 '
Lees ook