Nieuwsbericht

woensdag, 19 maart 2003, 15.10 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Snelheidscontrole
Heerhugowaard, dinsdag 18 maart 2003.
Dinsdagmiddag tussen 13.30 en 14.45 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Rustenburger, op een weggedeelte waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u. Deze controle vond plaats mede naar aanleiding van klachten uit de woonomgeving over het snelle rijden van auto's. Tijdens deze controle passeerden een onbekend aantal voertuigen het meetpunt. Er werden zes bestuurders bekeurd omdat zij te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u.

Twee mannen aangehouden na diefstal compressor
Alkmaar, dinsdag 18 maart 2003.
Dinsdagmiddag werden twee mannen van 24 en 36 jaar uit Hoorn en Zwaag, aangehouden op de Edisonweg. Kort daarvoor had één van hen een compressor gestolen bij een bedrijf aan de Koelmalaan. Aan de hand van het signalement van de auto kon de bestuurder van deze auto worden staande gehouden op de Edisonweg. Bij hem in de auto zat de 36-jarige man. In de kofferbak van de auto werd de compressor aangetroffen. Beiden zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de 36-jarige man niet met de diefstal te maken had. Hij is daarop in vrijheid gesteld. Later in de avond is de andere man, na verhoor, heengezonden.

Bromfietser en passagier gewond na ongeval
Alkmaar, dinsdag 18 maart 2003.
Twee jongens van 16 jaar en afkomstig uit Alkmaar zijn dinsdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De twee reden op een bromfiets over de Westerweg. Toen zij de Fritz Conijnlaan in wilden rijden raakten zij in een slip en kwamen ten val. Hierbij raakten zowel de bestuurder als de zijn passagier gewond. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis en daar ter observatie opgenomen.

Inbraak woning
Egmond aan de Hoef, woensdag 19 maart 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een woning aan de Guyotte van IJsselslaan. Omstreeks 01.00 uur werd de bewoner wakker van vreemde geluiden in zijn huis. Toen hij polshoogte ging nemen zag hij nog juist een schim van een man, die via de voordeur zijn huis verliet. Het bleek dat de inbreker in de woning was gekomen door het vernielen van een slot in de deur. Vanuit het huis zijn onder anderen een laptop computer, een mobiele telefoon en een aantal waardepapieren weggenomen. De bewoner kon geen goed signalement van de dader geven.

Dronken autobestuurder botst tegen vangrail
Heiloo, woensdag 19 maart 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 41-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op de Rijksweg A9. De man had daar met zijn auto gereden en was, ter hoogte van een afsluiting van een rijbaan, tegen een vangrail aangebotst. Bij controle bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. Hij blies 625 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid gebruikte alcohol en het feit dat de man een ongeval had veroorzaakt werd zijn rijbewijs ingevorderd.

NOORDKOP

Inbraak woning
Den Helder, dinsdag 18 maart 2003.
Op dinsdag, tussen 10.15 en 19.30 uur werd er ingebroken in een woning aan de Schout- en Schepenenstraat in Den Helder. De daders waren het pand via de voordeur binnengekomen. De deur was met grof geweld ingetrapt waarbij een deel van het kozijn eruit was gebroken. Uit de woning werden geld en sieraden ontvreemd.

Eenzijdig ongeval met drank
Den Helder, woensdag 19 maart 2003.
Op woensdagmorgen omstreeks 01.35 uur reed een 33-jarige man uit Den Helder over de Zuiderhaaks in zijn woonplaats reed. Hij was bezig wat dropjes te pakken. Toen hij weer opkeek zag hij dat hij op de T-splitsing met de Langevliet was gekomen. Hij reed recht op het kanaal af en kon niet meer op tijd remmen. Hij reed met zijn auto het water in. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 415 ugl. Dat is bijna het dubbele van wat is toegestaan (220 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal.

WESTFRIESLAND

Verkeerscontroles

- Enkhuizen, dinsdag 18 maart 2003.
Op dinsdagmorgen werd een verkeerscontrole gehouden op de Gerard Brandtweg te Enkhuizen. De controle was hoofdzakelijk gericht op de draagplicht van veiligheidsgordels. In totaal kregen 21 bestuurders een bekeuring. Hierbij zaten ook bekeuringen voor opgevoerde bromfietsen en technische gebreken. Op dinsdagmiddag werd eenzelfde controle uitgevoerd op de Piet Smitstraat. Hier kregen 10 bestuurders een bekeuring omdat zij geen veiligheidsgordel droegen.
- Wognum, dinsdag 18 maart 2003.
Op dinsdagmiddag werd een korte snelheidscontrole gehouden op de Hoornseweg te Wognum. Van de 65 passanten reden er 7 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 73 km per uur.

Alcoholcontrole

- Hoorn, dinsdag 18 maart 2003.
Op dinsdagmiddag omstreeks 15.55 uur werd een 65-jarige man uit Hoorn gecontroleerd op de Emmalaan in zijn woonplaats. Hij raakte betrokken bij een kleine aanrijding met materiele schade doordat hij niet voldoende rechts hield. De man had teveel alcohol gehad. Hij blies 255 ugl. Dat is juist ietsje meer dan de toegestane 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Toch kreeg de man een proces-verbaal.

- Enkhuizen, dinsdag 18 maart 2003.
Op dinsdagavond omstreeks 20.00 uur werd op de Westerstraat in Enkhuizen een 34-jarige man gecontroleerd. De automobilist blies maar liefst 1125 ugl. Dat is ruim vijf maal het wettelijk maximum. De man kreeg een proces-verbaal. Het rijbewijs van de man werd in beslag genomen. De man was opgevallen doordat over de weg slingerde en steeds weer afremde, waarbij de motor van zijn auto regelmatig afsloeg.
- Zwaag, woensdag 19 maart 2003.
Op woensdagmorgen werd een 24-jarige Alkmaarder gecontroleerd op de Berkmergouw in Zwaag. De man blies 940 ugl. Dat is ruim vier maal het wettelijk maximum. De man kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man kwam met de politie in aanraking nadat hij met zijn personenauto een bocht had gemist en hierin rechtdoor was gereden. Hij kwam tegen een lantarenpaal tot stilstand.

Schuttingruzie
Andijk, dinsdag 18 maart 2003.
Op dinsdagmiddag omstreeks 17.20 uur escaleerde een burenruzie om een "foutief"geplaatste schutting bij een woning aan de Molenweg in Andijk. Een 57-jarige vrouw maakte vanaf haar eigen terrein foto's van een schutting die door de buurman naar haar zeggen op haar grond werd geplaatst. De 47-jarige buurman zag dat de vrouw stond te fotograferen. Hij pakte hierop een spade en duwde deze tegen een been van de vrouw. Hierna duwde hij haar weg, waardoor zij in een sloot belandde. Hierbij liep de camera waterschade op. De vrouw heeft aangifte gedaan. Hierop werd de man door de politie aangehouden. De verdachte verklaarde dat de vrouw achteruit was gelopen met haar camera om een totaaloverzicht te kunnen maken. Hierbij was zij gestruikeld en achterover de sloot in gevallen. Na verhoor werd de man weer heengezonden.

Woninginbraak
Hoorn, woensdag 19 maart 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag, tussen 23.30 en 06.30 uur werd er ingebroken in een woning aan de Tweeboomlaan in Hoorn. De inbrekers hebben de voordeur op een nog onbekende wijze geopend. Uit de woning voornamelijk geld en bankpassen ontvreemd. Ook werd ingebroken in een woning aan de Merensstraat te Hoorn. Deze inbraak vond plaats tussen 23.00 en 07.00 uur. Ook hier kwamen de daders binnen via de voordeur zonder schade aan te brengen. Ook uit deze woning verdwenen geld en bankpassen. Vermoedelijk hebben de deuren niet op het nachtslot gezeten.

Auto uit garage gestolen
Hoorn, woensdag 19 maart 2003.
Op woensdagmorgen werd tussen 03.30 en 08.30 uur ingebroken in een garage bij een woning aan de Provincialeweg te Hoorn. Uit de garage werd een personenauto ontvreemd. Het betrof een rode Mercedes 280 met kenteken GB-FH-17. De daders zijn de garage binnengekomen door een afstandsbediening te stelen uit een personenauto die voor de woning geparkeerd stond.

XTC-afval
Hoorn, woensdag 19 maart 2003.
Op woensdagmorgen werden bij een parkeerterrein aan de Berkhouterweg te Hoorn 27 jerrycans (a 2 liter) aangetroffen. De jerrycans hebben vermoedelijk chemicaliën bevat die bij de productie van XTC worden gebruikt.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 19-03-2003 '
Lees ook