Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 11-6-02.

Verkeerscontroles.
Op de Bennekomseweg te Ede werd gisteren van 09.30 tot 11.30 uur een controle op het dragen van de autogordel gehouden. Er werden 34 bekeuringen uitgeschreven.

Inbraak in woning.
In een woning op de Catharinadaal werd in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Men kwam binnen door via een openstaand bovenlicht aan de achterzijde naar binnen te klimmen. Met behulp van een in de woning aangetroffen autosleutel werd de voor de deur staande personenauto gestolen. Het betreft een blauwe Opel Kadett met het kenteken ZB-24-FB.

Auto's gestolen.
In dezelfde nacht, in de nacht van zondag op maandag dus, werd vanaf de parkeerplaats van de Bellestein een Renault 19, kleur rood met het kenteken DP-ZG-34, gestolen.

Ook werd die nacht vanaf de Opveld een blauwe Opel pickup met het kenteken VN-39-ZP, ontvreemd.

Boekendief aangehouden.
Op de Maanderweg werd gisterenmiddag een 43 jarige man zonder vast woonadres aangehouden, die zojuist uit een winkel in het Hof van Gelderland een aantal boeken had gestolen. De boeken gingen retour eigenaar en de dief kreeg een dagvaarding om zich te zijner tijd te vervoegen bij de justitie in Arnhem.

Verkeersongeval door glad wegdek.
Omdat er olie op het wegdek was terecht gekomen, botste gisterenavond op de kruising Verlengde Maanderweg/Hakselseweg, een 57 jarige automobilist uit Ede tegen een vluchtheuvel op. De weg was zodanig glad geworden door olie of benzine op het wegdek dat er voor de automobilist geen houden meer aan was om zijn auto op het rechte pad te houden. Tengevolge van de aanrijding kreeg de auto schade aan de onderzijde. De brandweer heeft het wegdek gereinigd. De veroorzaker van de gladheid is onbekend gebleven.

Dieven aangehouden.
Afgelopen nacht werden op de Pakhuisweg twee mannen van respectievelijk 32 en 22 jaar uit Heerhugowaard en Heiloo aangehouden, die in een manege aldaar hadden ingebroken. Toen n.a.v. een melding de politie ter plaatse verscheen vluchtten de daders. Een van hen, die te voet weg wilde rennen, kon direct worden aangehouden. De ander zag kans in een gereedstaande auto weg te rijden, waarbij hij bijna een politieagent omver reed. Op het laatste moment stuurde de dief echter naar een andere richting, zodat de politieagent ongedeerd bleef. Nadat een achtervolging werd ingesteld bracht de dief zijn auto tot stilstand en verstopte zich in wat bosjes, waarna hij even later alsnog kon worden ingerekend. Beide mannen zijn ingesloten. Tot op heden is onbekend of er goederen uit de manege wordt vermist.

Einde berichten.

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 11-06-2002 '
Lees ook