Politie Gelderland-Midden

Doesburg, brand in horecazaak
Publicatiedatum: 21-02-2003

In een horecazaak aan de Koepoortstraat in Doesburg heeft donderdagavond een brand gewoed. De brand brak omstreeks half elf uit. Door de politie werd de directe omgeving afgezet om hulpverleningsdiensten ongehinderd hun werk te laten doen. In het pand bleek verder niemand meer aanwezig. Een getuige had kort voor de brand een verdacht persoon weg zien rennen na een knal gehoord te hebben. Bovendien werden later sporen aangetroffen die zouden kunnen wijzen op brandstichting. De 50-jarige eigenaar uit Doesburg had eerder al aangifte gedaan van poging tot brandstichting in de zaak. De politie probeert ondermeer door een buurtonderzoek meer licht op de zaak te krijgen. Het pand is voorlopig afgedicht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, overlast bestraft
Publicatiedatum: 21-02-2003

Een 23-jarige inwoner van Herveld heeft de overlast die hij gisteravond veroorzaakte op het Velperpoortstation moeten bekopen en enkele uren cel en twee bekeuringen. Surveillerende agenten troffen de man rond negen uur aan op het station en spraken hem aan over zijn luidruchtige gedrag. Ook weigerde zich te verwijderen na het door de agenten gegeven bevel, waarop hij werd aangehouden. De man bleek dronken en werd later op de avond heengezonden met een tweetal bekeuringen voor het veroorzaken van overlast en openbare dronkenschap.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

De Steeg, verdachten aangehouden met hennepplanten Publicatiedatum: 21-02-2003

Bij een routinecontrole op de A348 onder De Steeg werden gisteren door de politie een drietal mannen aangehouden in verband met overtredingen van de Opiumwet. Het drietal bleek in hun auto een vijftigtal hennepplantjes te vervoeren. De verdachten, in de leeftijd van 37, 38 en 40 jaar en afkomstig uit het Duitse Werdohl en Neuenrade, werden voor verder onderzoek ingesloten. De hennepplanten werden inbeslaggenomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 21-02-2003

Op de Klarendalseweg in Arnhem is gistermiddag een 45-jarige man uit die plaats aangehouden in verband met winkeldiefstal met geweld. De man werd omstreeks drie uur 's middags door winkelpersoneel betrapt bij het stelen van goederen uit de winkel en later overgedragen aan de politie. De man was vergezeld van een nog onbekende medeverdachte die wist te ontkomen. Bij het verlaten van de zaak stelde de 45-jarige verdachte zich agressief op naar het winkelpersoneel en nam een vechthouding aan. Daarbij kwam hij echter ten val en raakte licht gewond doordat hij met zijn hoofd in een glasplaat viel. De verdachte bleek dronken en wist door overmatig drankgebruik niet meer wat er gebeurd was. Hij zal zich binnenkort voor een rechter moeten verantwoorden.
Bij een viertal winkeldiefstallen elders in Arnhem werden gisteren door de politie nog eens zes verdachten door de politie aangehouden. Op de Ketelstraat werd een 39-jarige Amsterdammer aangehouden nadat hij door het afgaan van een alarm door de mand viel. De man had voor enkele tientallen euro's aan kleding ontvreemd. Een 38-jarige Arnhemmer werd rond twee uur aangehouden op de Dr. C. Lelyweg was betrapt op het stelen van ijzerwaren. Ook hij werd door winkelpersoneel aan de politie overgedragen. Op de Kleine Oord werd rond half drie een 31-jarige man uit Deest aangehouden in verband met winkeldiefstal. De man zou zich hebben schuldig gemaakt aan het stelen van een fles drank en kreeg later van de politie na verhoor meteen een dagvaarding uitgereikt. Op de Hanzestraat in Arnhem-Presikhaaf werden tenslotte nog drie verdachten van winkeldiefstal aangehouden rond half vijf. De verdachten, een 36-jarige man afkomstig uit Assen, een 27-jarige vrouw uit Doorwerth en een 18-jarige vrouw uit Oosterbeek, werden door winkelpersoneel in de kraag gevat toen zij betrapt werden op het plegen van diefstal vanuit een supermarkt. Het drietal werd overgedragen aan de politie en kreeg later na verhoor ook een dagvaarding uitgereikt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 21-02-2003 '
Lees ook