Politie Gelderland-Midden

Slijk-Ewijk, hennepkwekerij geruimd
Publicatiedatum: 28-02-2003

De politie heeft vandaag in een woning aan de Waaldijk in Slijk-Ewijk een hennepkwekerij ontmanteld. De zaak kwam aan het licht na een tip, waarop de politie besloot een onderzoek in te stellen. Daarbij werden tussen de zes en zevenhonderd hennepplanten in beslag genomen. Ook diverse kwekerijattributen zoals lampen, filters en aanverwante elektrische apparatuur werd in beslag genomen. In de woning werden geen personen aangetroffen. Het onderzoek naar verantwoordelijken voor het in bedrijf hebben van de kwekerij wordt voortgezet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst, bonnen bij parkeertoezicht
Publicatiedatum: 28-02-2003

Bij gericht toezicht op het gebruik van de parkeerschijf in het centrum van Elst zijn gisteren door ambtenaren van de gemeente een twintigtal bonnen uitgedeeld. Op de Dorpsstraat, Willemsstraat en Smidstraat is ter bestrijding van parkeeroverlast een zogenoemde `blauwe zone' ingesteld. Door Milieuambtenaren van de gemeente, die tevens belast zijn met toezicht op parkeerovertredingen, wordt toegezien op de naleving van de regels. Daarbij wordt ondermeer gelet op het gebruik van de parkeerschijf en het parkeren binnen de vakken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Kootwijkerbroek, twee ernstig gewonden bij verkeersongeval Publicatiedatum: 28-02-2003

Bij een verkeersongeval op de Harskamperweg nabij de kruising met de Provincialeweg in Kootwijkerbroek zijn vanochtend twee personen ernstig gewond geraakt. Het ongeval deed zich voor rond half tien toen een nog onbekende automobilist de macht over het stuur verloor en daarbij tegen een verkeersbord botste. Hierdoor kantelde de auto en kwam vervolgens met het dak tegen een paal van een wegbewijzeringsbord terecht. Beide inzittenden raakten daarbij bekneld en zwaar gewond. Door diverse passanten werd hulp verleend en getracht beide slachtoffers uit het voertuig te bevrijden. De brandweer moest er uiteindelijk aan te pas komen om hen uit hun benarde positie te halen. Vanwege het vermoeden over de ernst van het letsel kwam de Traumahelicopter terplaatse om de slachtoffers te kunnen stabiliseren. Beide inzittenden, een man en een vrouw waarvan de identiteit nog niet vast is komen te staan, werden overgebracht naar het Lucasziekenhuis in Apeldoorn. Over de aard van de verwondingen is ook nog niets bekend. De toedracht van het ongeval wordt nog nader onderzocht. Uit voorlopig onderzoek en getuigenverklaringen blijkt dat het slachtoffer van Apeldoorn richting Ede was gereden over de Provincialeweg N310. Ter hoogte van de kruising met de Harskamperweg naderde een 52-jarige automobilist uit Garderen, die linksaf richting Apeldoorn wilde rijden. Daarbij maakte hij de inschatting nog voor de onbekende automobilist op te kunnen rijden. Getuigen bevestigen dat dit ruimschoots mogelijk moest zijn geweest. Vermoedelijk is de onbekende bestuurder desondanks geschrokken en daardoor van de weg geraakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 28-02-2003 '
Lees ook